Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Godīgas spēles un ētikas komiteja izskata publiski pausto un iesniegumā komitejai minēto informāciju saistībā ar LFF prezidenta Vadima Ļašenko iespējamo rīcību, vēsta federācija.

Portāls "Delfi" pirms divām nedēļām publicēja rakstu "Ļašenko slaveno 'Gorkša sarunu' nopirka no diskvalificētā Gavrilova, apgalvo 'Noah Jūrmala' vadītājs", kurā aprakstītas attiecības starp tā brīža LFF prezidenta amata kandidātu Vadimu Ļašenko un Oļegu Gavrilovu, kurš ir uz mūžu diskvalificēts no futbola.

Godīgas spēles un ētikas komitejā iepriekš vērsusies arī LFF valde, aicinot pēc iespējas drīzākā laikā izvērtēt publiski izskanējušo un portāla "Delfi" sporta ziņu nodaļas galvenā redaktora Ulda Strautmaņa iesniegumā minēto informāciju.

Komiteja līdz šim šajā jautājumā aizvadījusi divas sēdes, apkopojot pieejamo informāciju.

Lai komiteja varētu pārliecināties, ka pastāv objektīvi iemesli ētikas pārkāpuma lietas izskatīšanai, tā aicinājusi publiski izskanējušo informācijas sniedzēju Aleksandru Jakubovski sniegt papildus detalizētu informāciju un piedalīties kādā no nākamajām komitejas sēdēm.

Apstākļu izskatīšanas laikā LFF, kā arī LFF Godīgas spēles un ētikas komiteja plašākus komentārus nesniegs.

Pats Ļašenko šajā jautājumā izvairījies no skaidra atbildes, sakot, ka nevar komentēt baumas un provokācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!