Foto: LETA

No UEFA Eiropas līgas sacensībām ceturtdien izstājās Latvijas futbola klubs "Ventspils", tādējādi Latvijas futbola klubiem beigusies šī sezona Eirokausos.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas atbildes spēlē ventspilnieki viesos ar 0:3 (0:2) piekāpās vienam no Izraēlas spēcīgākajiem klubiem Haifas "Maccabi". Divu spēļu summā "Maccabi" uzvarēja arī ar 3:0, jo pirmā abu komandu spēle pirms nedēļas Rīgā noslēdzās bez vārtu guvumiem 0:0.

Jau ar pirmajām minūtēm laukumā izpaudās Haifas "Maccabi" pārsvars, bet "Ventspils" sākotnēji labi spēlēja aizsardzībā. Ventspilnieku aizsardzība salūza 35.minūtē, kad pēc Kurzemes kluba spēlētāju kļūdas vidusszonā "Maccabi" izveidoja pretuzbrukumu kreisajā malā. Sekoja piespēle gar vārtiem, kuru ļoti neveiksmīgi pārtrauca "Ventspils" kapteinis Vitalijs Smirnovs, raidot bumbu savos vārtos.

Pēc sešām minūtēm "Ventspils" vēlreiz iekrita uz pretuzbrukumu. Pēc "Maccabi" spēlētāju reida labajā malā sekoja piespēle soda laukumā, kur uzbrukumam pieslēdzās spāņu pussargs Ruvens Rajoss Serna – viņš savu iespēju izmantoja, panākot 2:0. Otrā puslaika sākumā spāņu futbolists izcēlās vēlreiz, labajā malā nodemonstrējot teicamu individuālo darbību. Iegājis soda laukumā, spānis tika līdz vidum un ar precīzu sitienu guva savus otros vārtus mačā.

Spēles turpinājumā "Maccabi" bija vēl vairākas iespējas gūt vārtus, bet "Ventspils" ar labu darbību aizsardzībā paglābās no lielākas sagrāves – 0:3 un "Ventspils" izstājas no Eiropas līgas sacensībām.

Atgādinām, ka Eiropas līgā kvalifikācijas pirmajā kārtā negaidīti izstājās "Liepājas metalurgs", otro kārtu nepārvarēja Latvijas virslīgas līderi "Skonto", bet Čempionu līgas atlases otrajā kārtā kaunpilnu zaudējumu piedzīvoja Daugavpils "Daugava".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!