Latvijas U-20 hokeja izlase piektdien izšķirošajā spēlē par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā ar rezultātu 2:5 (1:0, 0:3, 1:2) piekāpās Vācijas vienaudžiem.

Latvijas izlases labā aizvadītajā mačā vārtus guva Lauris Rancevs un Artūrs Kuzmenkovs.

Līdz ar to Latvijas U-20 hokejisti nākamgad spēlēs pasaules čempionāta pirmajā divīzijā.

Spēles otrajā minūtē 2+10 minūšu sodu par sitienu pretiniekam pa galvu saņēma Edgars Kurmis, bet mazākumā Latvijas vienībai izdevās nosargāt Ivara Punnenova sargātos vārtus. 24 sekundes pēc mazākuma Latvijai bija iespēja spēlēt vairākumā, kurā rezultāts nemainījās. Komandas turpinājumā spēkojās līdzīgi, bet 16.minūtē Lauris Rancevs pēc Rinalda Rosinska un Artūra Ševčenko piespēlēm izvirzīja vadībā Latviju. Pēdējās divas perioda minūtes Latvijas izlase pēc Ņikitas Jevpalova noraidījuma veiksmīgi nospēlēja mazākumā.

Otro trešdaļu lieliski iesāka vācieši, kuriem vajadzēja tikai sešas sekundes, lai izlīdzinātu spēles rezultātu, precīzi metot Tobiasam Rīderam. Piecas minūtes vēlāk vienības saņēma abpusējo noraidījumu, bet 30.minūtē Teodors Bļugers atstāja Latviju mazākumā. Vācija šo vairākumu izmantoja un vārtus guva Leons Draizaitls.

Pēc zaudētajiem vārtiem Latvija ieguva vairākumu, kurā uzspēlēja vien četras sekundes, jo Rihards Bukarts ātri pārkāpa noteikumus. Vēlāk sekoja arī Edgara Siksnas noteikumu pārkāpums, bet šoreiz mazākuma brigāde spēlēja sekmīgi. Vācija četras minūtes pirms trešdaļas beigām ieguva divu vārtu pārsvaru, kad precīzi meta Kristians Kretšmans. Periods noslēdzās ar Latvijas komandas noraidījumu.

Pēdējās trešdaļas sākumā Latvija nosargāja savus vārtus mazākumā, bet 45.minūtē Draizaitls ar saviem otrajiem vārtiem mačā panāca rezultātu 4:1 Vācijas labā. Nākamajās minūtēs Latvija neizmantoja vairākumu, bet 55.minūtē bija vēl viena iespēja spēlēt ar viena vīra pārsvaru. Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Tambijevs vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, un līdz ar to bija vairākums seši pret četri, tomēr Vācijai izdevās pārtvert ripu un Sebastjans Uvira to ieraidīja vārtos (5:1).

Priekšpēdējā spēles minūtē Artūrs Kuzmenkovs pēc Paula Zvirbuļa un Roberta Lipsberga piespēlēm guva Latvijai otros vārtus spēlē, bet mača likteni tas vairs nemainīja.

Lai saglabātu vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, Latvijas hokejistiem bija nepieciešama uzvara pār Vāciju.

Atgādinām, ka pirmajā mačā par 'izdzīvošanu' pasaules čempionāta elitē Latvija ar rezultātu 3:5 (1:1, 0:2, 2:2) piekāpās Slovākijai, bet pirms tam apakšgrupu turnīra četrās spēlēs Latvijas hokejisti piedzīvoja četrus zaudējumus.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā:

Vārtsargi: Elvis Merzļikins (HC Lugano, Šveice), Ivars Punnenovs (Kloten Flyers), Vadims Miščuks (Liepājas Metalurgs);

Aizsargi: Edgars Siksna (Liepājas Metalurgs), Pauls Zvirbulis (HK Rīga), Krišs Lipsbergs (HK Rīga), Edmunds Augstkalns (HK Rīga), Patriks Škuratovs (HK Rīga), Rinalds Rosinskis (Prince George Cougars, WHL), Kristaps Nīmanis (Red Ducks, Somija);

Uzbrucēji: Nikolajs Jeļisejevs (HK Rīga), Rihards Bukarts (HK Rīga), Edgars Kurmis (HK Rīga), Andris Siksnis (HK Rīga), Artūrs Ševčenko (HK Rīga), Lauris Rancevs (HK Rīga), Artūrs Kuzmenkovs (Liepājas Metalurgs), Kārlis Ozoliņš (Liepājas Metalurgs), Toms Andersons (HC Bern), Teodors Bļugers (Minnesota St. Univ., NCAA), Roberts Lipsbergs (Seattle Thunderbirds, WHL), Edgars Kulda (Edmonton Oil Kings, WHL), Ņikita Jevpalovs (Blainville-Boisbriand, QMJHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!