Latvijas izlases hokejists Rihards Bukarts aizvadījis pārbaudījumu pilnu sezonu, kas viņam ļāvis ļoti novērtēt iespēju piedalīties pasaules čempionātā, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) partnera "Bite" publicētā intervijā stāsta uzbrucējs.

Jaunākais no brāļiem Bukartiem sešās pasaules čempionāta spēlēs sakrājis piecus punktus (divi vārti un trīs rezultatīvas piespēles). 26 gadus vecais uzbrucējs bija starp varoņiem uzvarētajā spēlē pret Lielbritāniju, bet spēlē pret Austriju, pateicoties gūtiem vārtiem un rezultatīvai piespēlei, tika atzīts par labāko hokejistu Latvijas izlases rindās.

Tieši pēc mača ar austriešiem Bukarts atzīmējās ar zīmīgu interviju Latvijas Televīzijā, kuras laikā neslēpa emocijas, pēc viena no jautājumiem viņa acīs arī sariešoties asarām.

Bukarts garākā sarunā stāsta notikumus, kurus viņš piedzīvojis neveiksmju bagātā 2021./2022. gada sezonas laikā. Uzbrucējs sekmīgi uzsācis sezonu Vladivostokas "Admiral" komandas rindās, bet tad sekojusi veselības problēmu sērija.

"Pēc traumas sadziedēšanas uz līdzenas vietas pārrāvu cirksni. Tad tiku pie deviņiem punktiem 12 spēlēs. Saslimu ar briesmīgu Covid. Man jau šķita, ka jābrauc uz slimnīcu. Atkal atkopos. Seko trenera maiņa, jāapgūst jauna taktika un sistēma. Nokļuvu labā fiziskā formā, bet atkal treniņā pārrāvu cirksni. Emocionāli grūti sagremot to, ka vasarā esi labi pastrādājis, un beigās esi bijis tikai ar sarkano krustiņu sev blakus traumēto spēlētāju sarakstā," saka jūrmalnieks, kurš piedalījās 25 no savas komandas 49 aizvadītajām spēlēm.

Pirms pasaules čempionāta Bukarts saslimis ar bronhītu, kā arī savā pirmajā pārbaudes spēlē guva smadzeņu satricinājumu. Savukārt meistarsacīkšu laikā viņš salauzis degunu, kā arī savainojis ribas un gurnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!