Foto: F64

Jau nākamnedēļ gaidāmajā pasaules čempionātā Minskā katrā mačā jāatdod visi spēki, uzskata Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Girgensons kopš atgriešanās no Ziemeļamerikas otrdien Ozolniekos aizvadīja pirmo treniņu ar valstsvienību. Pirmajā nodarbībā viņš darbojās vienā maiņā ar Kasparu Daugaviņu un Miku Indraši. Savukārt trešdien izlase dosies uz triju komandu pārbaudes turnīru, kas norisināsies Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

"Domāju, ka kopā ar Daugaviņu un Indraši mēs kopā varētu spēlēt arī Bratislavā. Iepriekš vienā virknējumā cīnījāmies jau Olimpiādes laikā. Tomēr galvenais ir spēlēt savu spēli. Nav pat svarīgi, ar ko esi vienā maiņā," sarunā ar žurnālistiem pēc pirmā treniņa izteicās Girgensons. "Pirmais treniņš bija diezgan grūts. Esmu diezgan noguris, bet tas bija tikai treniņš. Būs labi."

"Par to, ka došos uz pasaules čempionātu, izlēmu jau pirms regulārās sezonas beigām. Lai gan tagad esmu noguris, domāju, ka "atiešu" un viss būs kārtībā," uzsvēra latviešu uzbrucējs, kurš uzskata, ka pasaules čempionātā Latvijas izlasei jāatdod visi spēki katrā mačā. "Katrā spēlē jāatdod sevi pilnībā. Domāju, valstsvienībai nav jāizvirza nekādi mērķi, jo ir jāspēlē viens mačs pēc otra."

Kā zināms, Girgensons šajā sezonā debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), aizvadot 70 spēles Bufalo "'Sabres" rindās, kuru laikā guva astoņus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles. Tiesa, viņa pārstāvētā vienība bija vājākais klubs līgā.

"Šī sezona man bija grūta. Arī ļoti nogurdinoša, jo komandai diez ko neveicās. Pašam savu varējumu grūti vērtēt - domāju, ka nebija tik slikti," sacīja Girgensons. "Grūti spriest, cik "Sabres" komanda varētu būt laba nākamajā sezonā. Vasarā nepieciešams gana labi sagatavoties nākamajai sezonai."

Jau vēstīts, ka šobrīd par valstsvienības gatavošanos atbild Toms Kūlens, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns, kamēr galvenais treneris Teds Nolans darbu sāks trešdien.

"Līdz pasaules čempionātam ir vēl daudz laika, tāpēc Nolanam nav, kur steigties," uzskata Girgensons, kurš spēlē Nolana vadībā arī "Sabres" vienībā.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!