Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases vārtus 2021. gada pasaules čempionāta hokejā trešajā apakšgrupas spēlē pret Itālijas valstsvienību sargās Ivars Punnenovs, sociālajā vietnē "Twitter" ziņo hokeja žurnālists Ulvis Brože.

Latvijas izlases vārtos pirmajās divās spēlēs bija Matīss Kivlenieks, kurš palika "sausā" pret Kanādas valstsvienību, bet dienu vēlāk ielaida divas ripas pret Kazahstānas izlasi, kurai latvieši piekāpās pēcspēles metienos.

Viņa vietu vārtos ieņems Šveices augstākās līgas komandas "SLC Tigers" vārtu vīrs Ivars Punnenovs. 26 gadus vecajam hokejistam tā būs otrā spēle izlases rindās pasaules čempionātos. Punnenovs meistarsacīkstēs debitēja 2017. gadā, kad izlase ar rezultātu 0:5 piekāpās Krievijas hokejistiem. Pēc četriem ielaistiem vārtiem Punnenovu nomainīja Jānis Kalniņš, abiem vārtsargiem togad pildot Elvja Merzļikina dublieru funkcijas.

Lai gan Kivlenieks aizvadīja izcilu pirmo turnīra spēli, mačā ar Kazahstānu hokejists atzīmējās ar pāris nedrošām epizodēm, kuras gan pie vārtu zaudējuma nenoveda. Izlases aizsargs Uvis Balinskis pēc spēles neslēpa, ka aizsargiem vēl pa retai reizei sanāk ar līdz šim tik labi neiepazīto vārtsargu nesaprasties, taču kopumā gan viņa sniegums, gan komunikācija bijusi laba.

Savukārt komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs nosauca Kivlenieku par izlases labāko hokejistu pirmajās divās spēlēs, kā arī uzsvēra, ka viņš pilnībā bijis gatavs aizvadīt divus mačus divās dienās.

"Vakar viņš bija sensacionāls, arī šodien pagarinājumā mazākumā viņš spēlēja teicami. Mūsdienu sabiedrībā cilvēki strādā 50 un 60 stundas nedēļā, tāpēc uzskatu, ka mūsdienu sports kļūst mīksts, ja sāk runāt par nogurumu," norādīja treneris.

Tādējādi trešo reizi malā paliks Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Helsinku "Jokerit" vārtsargs Jānis Kalniņš. Minētā spēle pret Krievijas izlasi ir arī viņa līdz šim vienīgā spēle pasaules čempionātos.

Tāpat tapis zināms, ka, salīdzinot ar maču pret Kazahstānu, spēlē nepiedalīsies aizsargs Jānis Jaks, kā arī uzbrucēji Miķelis Rēdlihs un Māris Bičevskis. Viņu vietas ieņems pieredzējušie Artūrs Kulda un Gints Meija, kuriem šī būs pirmā spēle turnīrā, bet Renārs Krastenbergs, kurš izlaida pagājušo maču, piedalīsies savā otrajā spēlē.

Spēlē pret Kazahstānu nepiedalījās arī ceļgala savainojumu guvušais Oskars Batņa un Gunārs Skvorcovs, kuri arīdzan šoreiz paliks ārpus pieteikuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!