Foto: AFP/Scanpix
Somijas un Kanādas hokeja izlases svētdien vakarā aizvadīs Krievijā notiekošā pasaules čempionāta finālspēli, bet pirms tam ASV un Krievijas izlašu spēlē tiks noskaidroti bronzas medaļu īpašnieki.

Plkst. 16.15 sāksies duelis par trešo vietu, kurā mājiniece Krievija spēkosies ar talantīgo ASV izlasi, bet galvenā cīņa Maskavā sāksies plkst. 20.45. Šo spēļu aprakstu būs iespējams lasīt portālā "Delfi" teksta tiešraidē.

Kā ziņots, sestdien notikušajos pusfinālos Kanāda ar 4:3 aizraujošā cīņā pieveica ASV, bet Somija ar 3:1 apspēlēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju.

Abas komandas savā starpā spēkojās arī grupu turnīrā, kad Somija guva uzvaru pār Kanādu ar 4:0. Somijas izlase ir vienīgā, kura šajā čempionātā vēl nav zaudējusi, jo tā uzvarēja visos septiņos B apakšgrupas mačos, savukārt ceturtdaļfinālā ar 5:1 uzveica Dānijas izlasi.

Kanāda tieksies pēc otrā čempionu titula pēc kārtas un 26. vēsturē, savukārt Somija čempionu titulu pēdējoreiz ieguva 2011. gadā.

Spēlē par 3. vietu pērnā gada bronzas medaļniece ASV centīsies pie medaļām divus čempionātus pēc kārtas tikt pirmoreiz kopš 1950. gada.

Savukārt Krievijai sestdien neizdevās finālu sasniegt trešo gadu pēc kārtas. Pērn Krievija finālā ar 1:6 zaudēja Kanādai, bet 2014. gadā Minskā kļuva par pasaules čempioniem, to izdarot pirmajā sezonā ar Znaroku pie vadības grožiem.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrdien pasaules čempionātu noslēdza 13. vietā, šajā pozīcijā ierindojoties jau otro turnīru pēc kārtas. Septiņās spēlēs Leonīda Beresņeva vadītā komanda izcīnīja tikai vienu uzvaru, taču vēl trīs mačos tika pie viena punkta, zaudējot vai nu papildlaikā, vai pēcspēles metienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!