Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei spēle vairākumā sākusi padoties tikai svētdienas vakarā, savukārt mačs ar Lielbritāniju pierādījis valstsvienības hokejistu raksturu, pēc izcīnītās uzvaras sarunā ar Latvijas Televīziju stāstīja Rihards Bukarts.

Latvijas valstsvienība svētdien atspēlējās no rezultāta 1:3, smagā spēlē ar 4:3 (0:2, 2:1, 2:0) pārspējot Lielbritānijas hokejistus.

Jaunākais no brāļiem Bukartiem pēc spēles meklēja vārdus, lai izskaidrotu neveiksmīgo spēles ievadu. "Grūti komentēt. Mēs centāmies, bet vienkārši nesanāca. Šķita, ka viņiem viss ir tik viegli. Pirmais periods bija smags. Nesapratām, kur vispār atrast kājās spēku."

Valstvienība aktīvi spēlējusi pretinieku laukuma pusē, taču britiem sanācis tikt garām un doties pretuzbrukumos, kuros katrs metiens šķitis bīstams, LTV klāstīja Bukarts.

"Paldies dievam, ka ir veiksmīgs iznākums. Domāju, ka skatītājiem tā bija forša un nervoza spēle. Viņi varēja zaudēt pāris kilogramus. Parādījām, ka esam džeki ar lielām… (Noklepojas). Izlīdām atpakaļ un vinnējām," spārnoti izteicās uzbrucējs, kurš vairākkārt pateicās līdzjutējiem.

Latvijas izlase pēdējos trīs vārtus guva vairākumā. Lai gan statistikas ailītēs Rihards Bukarts tika pie viena vārtu guvuma, viņš, Roberts Bukarts un Mārtiņš Dzierkals piedalījās katrā no šim izspēlēm. Šajā saistībā hokejists piesauca sava tēva Ralfa Bukarta dibināto klubu "Sāga", kurā visi trīs uzbrucēji savulaik spēlējuši.

"Izlasē tie droši vien ir mani smukākie vārti. Dzieris [Dzierkals] uzvilka uz sevi [pretspēlētāju]. Tā saucamais alianses vairākums "Sāga", ja zināt tādu klubu. Šodien iemetām pāris goliņus," nosmēja 26 gadus vecais uzbrucējs.

Līdz spēlei ar britiem Latvijas izlase bija viens no vājākajiem vairākumiem čempionātā. Pirmajās piecās turnīra spēlēs izlase bija guvusi tikai trīs vārtus šādās situācijās.

"Žēl, ka tas aiziet sestajā turnīra spēlē. Šodien sanāca, jā. No rīta nesanāca pilnīgi nekas. Nomierinājāmies, samainījām un parotējām. Mēs šādi bijām spēlējuši kopā Rīgas "Dinamo" – es ar bračku un Mārtiņu Dzierkalu, un vidū bija Andris Džeriņš," stāstīja Bukarts.

Hokejists arī pauda atzinīgus vārtus pretinieku treneru kolektīvam, kas labi esot sagatavojis savu komandu pret Latvijas izlases spēles manieri. Tāpat viņš neieslīga detaļās par Latvijas izlasei veicamajiem secinājumiem, nosakot vien, ka vienībai ar tiem grūti gājis.

Savukārt trīs rezultatīvo piespēļu autors Mārtiņš Dzierkals galvenokārt izcēla sasniegto uzvaru, neskatoties uz neveiksmēm spēles ievadā. "Nav pirmā reize, kad mums sākums ir diezgan slikts. Pats galvenais ir beigu rezultāts. Uzvarējām spēli, bez nekādiem neizšķirtiem [pamatlaikā]."

Tieši Dzierkals tika atzīts par Latvijas vienības labāko spēlētāju šajā mačā. Arīdzan viņš neslēpa, ka līdz šai spēlei vairākumā netika rādīts labs sniegums.

"Redz, noķērām to dzirkstelīti un ķīmiju vairākumā. Trīs svarīgi goli tieši vairākumā. Treneri tieši atrada nestandarta risinājumu izlaist mūs. Tas nostrādāja. Tā kā viss ir kārtībā," izteicās Dzierkals, kurš arī norādīja, ka minētais trio spēlēja kopā "Dinamo" komandā.

Latvijas izlase tādējādi turpina teorētisko cīņu par vietu ceturtdaļfinālā. Latviešiem vēl pamatlaikā jāpieveic Zviedrija, kā arī jācer uz Čehijas izlases diviem zaudējumiem pamatlaikā pret ASV un Somiju.

"Visu vai neko," noteica Dzierkals. "Cerams, ka viss labvēlīgi izšķiras, un jau kuru turnīru pēc kārtas pēdējā spēle ir galvenā. Trīs punkti un visas iespējas tikt tālāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!