Foto: AFP/Scanpix/LETA

Karjeras rezultativitātes rekordu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) naktī uz trešdienu atkārtoja Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers, palīdzot Vankūveras "Canucks" tikt pie uzvaras.

"Canucks" savā laukumā ar 4:1 (2:0, 1:0, 1:1) pārspēja Kalgari "Flames", nostiprinoties Rietumu konferences vicelīderes pozīcijā.

Bļugers šajā mačā izpildīja rezultatīvu piespēli - jau spēles 12. minūtē mazākuma pretuzbrukumā viņš lieliski atrada Taileru Maiersu, kurš tobrīd atklāja dueļa rezultātu. Turpinājumā Vankūvera atrāvās līdz 3:0, bet viesi no Kalgari cīņā par uzvaru lāgā neiesaistījās.

Latvijas uzbrucējs šosezon 67 spēlēs guvis 28 (6+22) punktus, kas ir tikpat, cik viņš Pitsburgas "Penguins" sastāvā iespēja 2021./22. gada sezonā. Līdz regulārā čempionāta beigām Vankūverai atlicis vēl viens mačs - naktī uz piektdienu pret Vinipegas "Jets".

Otrdienas spēlē Bļugers laukumā pavadīja 16:15 minūtes, kuru laikā metienus pa vārtiem neizpildīja, bet bloķēja vienu pretinieku raidījumu, uzvarēja visos trīs iemetienos un nopelnīja pozitīvu lietderību +1.

Pēc vairāk nekā mēneša izlaišanas šajā spēlē "Canucks" vārtos atgriezās komandas pirmais numurs Tečers Demko, kurš atvairīja 39 no 40 metieniem, tiekot nosaukts par cīņas spožāko zvaigzni. Tikmēr Artūrs Šilovs otrdien tika nosūtīts uz Amerikas Hokeja līgu, kur Vankūveras fārmklubs drīzumā sāks dalību izslēgšanas turnīrā.

Citā otrdienas NHL cīņā aizsargs Uvis Balinskis palīdzēja Floridas "Panthers" savu skatītāju priekšā ar 5:2 (0:2, 4:0, 1:0) pārspēt Toronto "Maple Leafs", otrajā trešdaļā pamanoties gūt četrus vārtus pēc kārtas un atspēlēties no 0:2. Šī uzvara Floridas klubam nodrošināja pirmo vietu Atlantijas okeāna divīzijā un Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas dueli ar Tampabejas "Lightning".

Balinskis "Panthers" regulārā čempionāta pēdējā spēlē uz ledus pavadīja 10:51 minūti, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet bloķēja vienu pretinieku raidījumu un nopelnīja divas soda minūtes, kā arī tika pie negatīva lietderības koeficienta -1. Savas debijas sezonas NHL regulāro čempionātu aizsargs noslēdzis ar 26 mačiem, trīs (1+2) punktiem un neitrālu lietderības koeficientu.

"Panthers" labā divus vārtus šajā mačā iemeta Sems Reinhārts, kamēr Toronto rindās bez gūtiem vārtiem palika Ostons Metjūzs. Viņam nepieciešams tikai viens vārtu guvums, lai regulārajā čempionātā sasniegtu maģisko 70 vārtu atzīmi. "Maple Leafs" pamatturnīru noslēgs trešdien pret Tampabeju.

Vēl vienā otrdienas mačā sezonu ar uzvaru noslēdza vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kas savā laukumā ar 6:3 (3:2, 1:1, 2:0) pieveica Stenlija kausa izcīņā iekļuvušo Karolīnas "Hurricanes". Latvietis šajā cīņā bija komandas rezerves vārtsargs, bet Džets Grīvss atvairīja 38 no 41 metiena.

Merzļikins savu piekto NHL sezonu noslēdzis ar dalību 41 mačā, kuru laikā izcīnīja 13 uzvaras un vienreiz nospēlēja "sausā". Viņš vidēji spēlē ielaida 3,45 vārtus un atvairīja 89,7% metienu. Sagaidāms, ka nākamnedēļ vārtsargs pievienosies Latvijas izlasei, kas gatavojas kārtējam pasaules čempionātam.

Šajā mačā ar diviem vārtiem un divām piespēlēm izcēlās "Blue Jackets" aizsargs Zeks Verenskis, bet Kolumbusai sezona jau ceturto gadu pēc kārtas noslēgusies uzreiz pēc regulārā čempionāta.

NHL kopvērtējumā "Canucks" ar 109 punktiem 81 mačā ieņem otro vietu Rietumu konferencē, kamēr austrumos "Panthers" ar 110 punktiem 82 cīņās izcīnīja trešo vietu. Uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar 84 punktiem palika 12. pozīcijā, kamēr "Blue Jackets" starp 16 vienībām ar 66 punktiem bija pārliecinoši pēdējā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!