Foto: F64

Lai Rīga vienatnē sekmīgi uzņemtu 2021. gada pasaules čempionātu hokejā, tai šī nedēļa ir pēdējais brīdis šādu tiesību saņemšanai no Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF), sarunā ar Latvijas Televīziju uzsver čempionāta rīkotāju SIA "Hokeja akadēmija" vadītājs Edgars Buncis.

Aizvadītajā nedēļā IIHF vadība viesojās Rīgā, lai izskatītu Olimpiskā sporta centra gatavību uzņemt meistarsacīkstes. Tas varētu tikt pārveidots par otro halli, kamēr pārējās spēles uzņemtu "Arēna Rīga".

IIHF vadību patīkami pārsteigusi Olimpiskā centra futbola halles platība, kurā organizācijas partneru "Infront" pārstāvji jau saskatījuši dažādas iespējas spēļu veiksmīgai translēšanai televīzijā. Savukārt viesnīcas "Latvija" lielums ļautu visas 16 komandas izmitināt vienā vietā.

"Man gribas domāt, ka ļoti liela iespēja ir, ka tā ir Rīga un viss čempionāts Rīgā," minējumu izsaka Buncis. "Rīkot burbulī, rast risinājumu 16 komandām un apkalpojošam personālam dzīvot vienā viesnīcā. Diemžēl tik lielas viesnīcas Eiropā nav daudzās pilsētās. Rīgā tāda ir viesnīca "Latvija", kas visiem parametriem atbilst. Tā ir ļoti būtiska un liela priekšrocība čempionāta organizēšanā."

Slovākijai kopš 2019. gadā organizētā čempionāta mainījusies federācijas vadība, kas varētu būt otrās kandidātes trūkums, norāda "Hokeja akadēmija" vadītājs. Taču Rīgas kandidatūrai aizvien vairāk sāk traucēt laika trūkums.

"Šī nedēļa ir pēdējais laiks. Ja termiņš vēl tiks pagarināts, mūsu pozīcijas šeit, Rīgā, iespējams, kļūst vēl vājākas tieši laika trūkuma dēļ. Šo aspektu mēs kā orgkomiteja izteicām IIHF vizītes laikā. Vēlreiz gribu uzsvērt, ka laiks šobrīd ir pats kritiskākais," min Buncis.

IIHF prezidents Renē Fāzels iepriekš Krievijas medijiem skaidrojis, ka federācijas padome lēmumu par turnīra norises vietu varētu pieņemt pēc otrdien gaidāmās sanāksmes. Fāzelam ceturtdien sāksies desmit dienu ilgs atvaļinājums, tāpēc lēmums varētu tikt pieņemts līdz tam, uzsver Latvijas Televīzija.

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7. maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi ir uzņēmusi 2006. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!