Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vārtsargs Jānis Kalniņš sarunā ar portālu "Delfi" apstiprināja savu pievienošanos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Habarovskas "Amur", norādot, ka tas bijis pārdomāts lēmums.

"Amur" trešdien paziņoja par 30 gadus vecā Kalniņa nolīgšanu. Šo informāciju portālam "Delfi" apstiprināja gan Latvijas Hokeja federācija (LHF), gan pēcāk arī pats Kalniņš.

"Šādu soli esmu spēris pavisam vienkāršu apstākļu vadīts – karjerā vairs nav palicis daudz laika. "Amur" piedāvāja labu variantu un tas bija jāņem, domājot par sevi, savu ģimeni un nākotni. Viss ir diezgan vienkārši," atklāja Kalniņš.

Pagājušajā nedēļā Maskavas "Spartak" informēja par līgumu ar latviešu uzbrucēju Miku Indraši, kas Latvijas sabiedrībā izpelnījās plašu rezonansi un nosodījumu. Pēc teju nedēļu ilgas klusēšanas hokejists paziņoja, ka nekāda līguma viņam neesot. Kalniņš sabiedrības nopēlumam esot gatavs. "Mani tas nebiedē. Neesmu tomēr bērns. Kad izskatīju šo "Amur" variantu, šo jautājumu tieši apspriedām ar apkārt esošiem cilvēkiem. Ar to rēķinājos. Pieņemu savus lēmumus ar saviem iemesliem," Kalniņš lēmumu pievienoties "Amur" pieņēmis pirms dažām nedēļām.

Zīmīgi, ka "Amur" mājaslapā pie Kalniņa profila viņa tautība norādīta kā krievu. Vārtsargs uzsvēra, ka tā ir kļūda, un drīzumā tiks labota. "Kamēr tautību nost neņems, tikmēr nemainīšu," smējās hokejists.

LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs sarunā ar "Delfi" akcentēja, ka organizācija neapstiprinās šo transfēru un šajā jautājumā sadarbosies ar Starptautisko Ledus Hokeja federāciju (IIHF).

Kalniņam būs liegts spēlēt Latvijas izlasē. Reaģējot uz Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, šī gada aprīli apstiprināti Saeimas grozījumi Sporta likumā paredz, ka Latvijas sportistiem un sporta darbiniekiem ir aizliegts piedalīties sporta sacensībās, kas norisinās Krievijā un Baltkrievijā.

"Rēķinos, ka izlases durvis man būs slēgtas. Lēmums tik pieņemts, izsverot visus plusus un mīnusus. Tas nebija spontāns lēmums," pauda vārtsargs. "Lēmums ir pieņemts, un ar to tikt galā ir mana atbildība."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!