Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Habarovskas "Amur" trešdien paziņojis par līguma noslēgšanu ar latviešu vārtsargu Jāni Kalniņu.

Ja šī informācija izrādīsies patiesa, Kalniņam būs liegts spēlēt Latvijas izlasē. Reaģējot uz Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, šī gada aprīli apstiprināti Saeimas grozījumi Sporta likumā paredz, ka Latvijas sportistiem un sporta darbiniekiem ir aizliegts piedalīties sporta sacensībās, kas norisinās Krievijā un Baltkrievijā.

"Amur" mājaslapā Kalniņš jau ir nofotografēts komandas formastērpā, turklāt kā tautība viņam minēta krievu.

Kalniņš pagājušo sezonu sāka Zviedrijā, bet noslēdza Somijā, "Tappara" komandā kā otrais vārtsargs kļūstot par šīs valsts čempionu.

Vārtsargam ir liela KHL pieredze - viņš spēlējis gan Rīgas "Dinamo", gan Helsinku "Jokerit" komandās. Piecās sezonās šajā čempionātā Kalniņš 188 spēlēs vidēji ielaidis 2,29 ripas un atvairījis 92% metienu.

Latvijas izlases sastāvā Kalniņš laukumā devies divos pasaules čempionātos, kā arī šogad Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Hokeja apskatnieks Ulvis Brože informē, ka Kalniņa alga nākamsezon būšot 700 000 eiro.

Pagājušajā nedēļā cits KHL klubs Maskavas "Spartak" paziņoja par līguma noslēgšanu ar latviešu uzbrucēju Miku Indraši. Hokejists pēc sešu dienu ilgas klusēšanas paziņoja, ka līguma ar šo komandu viņam neesot un ka tā esot atriebība no kluba puses. Maskavas vienība gan esot gatava savu taisnību pierādīt juridiski.

Vēl KHL sakarā šajā vasarā locīts Latvijas izlases aizsarga Jāņa Jaka vārds, kurš it kā atgriezīšoties "Soči" komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!