Foto: TASS/Scanpix/LETA

Piektdien Slovākijā ar uzvaru IIHF Kontinentālā kausa trešās kārtas turnīru uzsāka gan mājiniece "Nitra" ar galveno treneri Normundu Sējēju un uzbrucēju Filipu Bunci, gan Polijas klubs Aušvicas "Unia" ar aizsargiem Aleksandru Jerofejevu un Kristapu Jākobsonu ierindā.

"Nitra" ar 5:2 (3:0, 1:2, 1:0) pieveica "Asiago Hockey 1935" no Itālijas.

Buncis ar ierakstiem statistikas ailēs neizcēlās.

Otrā spēlē "Unia" ar 4:2 (0:1, 1:0, 3:1) apspēlēja ukraiņu "Kremenčuk".

Jerofejevs 42.minūtē rezultatīvi piespēlēja Kristiana Džubinska vārtu guvumā, panākot 2:1, kā arī divreiz neatļauti pārkāpa noteikumus. 15.minūtē viņš par klupināšanu tika noraidīts uz divām minūtēm, vārtus komandai nezaudējot, bet 36.minūtē pēc otra tāda paša pārkāpumu uz Polijas kluba vārtiem tika piespriests soda metiens, kuru nerealizēja Davids Sibilevičs.

Jākobsons statistikas ailēs neatzīmējās.

Sestdien savā starpā tiksies Itālijas un Polijas, kā arī Ukrainas un Slovākijas hokejisti.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas pilsētā Kārdifā Latvijas čempione "Zemgale"/LLU piektdien E grupas spēlē ar 2:3 (0:0, 1:0, 1:2, 0:1) piekāpās Slovēnijas vienībai Jeseņices "Acroni" ar latviešu uzbrucēju Rūdolfu Polcu sastāvā.

Rezultātu 33.minūtē vairākumā pēc Rainera Rullera un Roberta Petroviča piespēlēm atklāja Kevins Strādnieks.

46.minūtē Latvijas čempioni vēlreiz guva vārtus vairākumā, pēc Ričarda Bernharda piespēles vārtus gūstot Kristapam Roķim.

49.minūtē slovēņi ar Jašas Jenko pūlēm vienus vārtus atguva.

Piecas minūtes vēlāk noteikumus pārkāpa Gustavs Krūmiņš, un 55.minūtē rezultātu izlīdzināja Polcs. Viens no piespēlētājiem bija arī Jenko.

Uzvaras vārtus pagarinājuma trešajā minūtē slovēņiem panāca Eriks Pance.

Sestdien jelgavnieki tiksies ar Francijas klubu Anžēras "Ducs" un svētdien - ar britu komandu Kārdifas "Devils".

Jau ziņots, ka Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētā Kazahstānas vienība Karagandas "Sarjarka" no dalības turnīrā atteicās, kas ļāva otrās kārtas grupu labākās otrās vietas īpašniecei "Acroni" tikt nākamajā kārtā.

Abu grupu divas labākās komandas iekļūs turnīra finālposmā.

Pagājušajā gadā Kontinentālajā kausā triumfēja poļu vienība Krakovas "Crakovia", tādējādi iegūstot ceļazīmi uz IIHF Čempionu līgas turnīru.

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022.gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!