Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins nebaidās no spiediena, ko uzliks atbildīgās spēles Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas noslēgumā, viņš atzina Ziemeļamerikas medijiem.

NHL sezonas noslēgumā Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" Stenlija kausa kvalifikācijas spēlēs tiksies ar Toronto "Maple Leafs". "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella vēl nav izlēmis, kuram vārtsargam uzticēs vārtu sargāšanu – Merzļikinam vai somam Jonasam Korpisalo. Kā viņš sacīja iepriekš, abi esot pelnījuši sargāt vārtus. Taču Merzļikins sacīja, ka viņš ir gatavs spēlēt tik atbildīgās spēles.

"Pat ja spiediens būs ļoti nopietns, es zināšu, ko darīt," trešdien Merzļikina teikto citēja NHL mājaslapas krievu valodas versija. "Vispirms mēģināšu panākt, lai spiediena nebūtu. Visiem šāda situācija būs pirmo reizi. Mums vispirms jāsaprot, kā tas viss notiks, lai to pārdzīvotu."

Šajā sezonā Merzļikins aizvadījis 33 spēles, kurās vidēji ielaidis 2,35 vārtus un atvairījis 92,3 % metienu. Savukārt otrs komandas vārtsargs Jonass Korpisalo izcēlies ar 2,60 vidēji mačā ielaistiem vārtiem un 91,1% atvairītu metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!