Foto: Gata Pabērza kolāža

Aizvadītajā nedēļā sporta medijs MVP pavadīja Pasaules kausa finālturnīra izšķirošās spēles futbolā un pievērsās gaidāmajam pasaules U20 hokeja čempionātam, bet šajā nedēļā atgriezīsimies ierastajā ritmā, protams, pavisam neaizmirstot par svētdienas vakara priekšnesuma varoņiem.

Ieskrējies pirms izlases. Sandis Vilmanis un Latvijas hokeja juniori gatavi izaicinājumam

Foto: Publicitātes foto

Ziemassvētku laiks hokejā parasti asociējas ar pasaules U20 čempionātu elites divīzijā. Augusta vidū Latvijas jaunie hokejisti jau piedalījās pandēmijas dēļ uz vasaru pārceltajā turnīrā, kur ieņēma agresorvalsts Krievijas vietu. Latvijas komanda tur neizskatījās pēc nejaušiem ciemiņiem un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur dramatiskā cīņā piekāpās zviedriem. Nākamajā nedēļā pasaules U20 hokeja elite atkal pulcēsies Kanādā, un Latvijas izlase lūkos apliecināt savu piederību labāko astoņniekam. Bet viens no līderiem būs Floridas "Panthers" draftētais uzbrucējs Sandis Vilmanis, kuram tikai janvārī apritēs deviņpadsmit.

Lasīt vairāk

'Šodien spēlei trūkst šarma un estētikas.' Diena, kad nomira skaistais futbols...

Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Pasaules kausa fināls starp Argentīnu un Franciju bija viena no aizraujošākajām futbola spēlēm vēsturē. Tomēr kopumā nav šaubu, ka gadu gaitā futbols globalizācijas un mārketinga ietekmē ir stipri pārvērties. 1982. gada 5. jūliju daudzi uzskata par zīmīgu pagrieziena punktu. Todien izšķirošajā spēlē par vietu Pasaules kausa pusfinālā favorīte Brazīlija ar 2:3 piekāpās nākamajai čempionei Itālijai. Futbola mākslinieki bija zaudējuši sistēmai, kas iezīmēja sporta veida attīstības tendences nākotnē. Svarīgākais bija rezultāts, nevis izpildījums.

Lasīt vairāk

107 punkti puslaikā, 20 netrāpīti sodiņi un 41 tehniskā piezīme. Nepārspējamie NBA rekordi

Foto: DELFI kolāža

Pieņemts teikt, ka rekordi ir domāti tam, lai tos labotu, taču realitātē šis apgalvojums nereti ir tālu no patiesības. Mainās basketbols, mainās NBA noteikumi un mainās arī spēlētāju izpratne par laukumā notiekošo. Tāpēc diezgan droši varam teikt, ka ir rekordi, kas tā arī nekad netiks pārspēti. MVP nolēma aplūkot sasniegumus, kuri NBA laukumos nav atkārtoti jau gadiem ilgi, un dažus, kuri par spīti iepriekš minētajam tomēr ir tikuši pārspēti.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā MVP atgādināja par pirmo Pasaules kausa finālturnīru, kurā netrūka laikmetam raksturīgo īpatnību un dīvainību, kā arī aprakstīja situāciju F-1 titulētākajā komandā "Ferrari", kurai aiz muguras kārtējā vilšanās pilnā sezona un kārtējā bosa aiziešanu.

Kas gaidāms "MVP"

Jauno nedēļu iesākām ar Armanda Pučes viedokli par sportistu prēmēšanu un tā sekām, kuru ar savu redzējumu papildinās arī Raimonds Rudzāts. Darba nedēļas vidū nosvinēsim basketbola dzimšanas dienu, bet svecīšu vietā tortē saspraudīsim zīmīgākos pavērsienus spēles attīstībā. Joprojām atrodoties futbola pārdzīvojumu varā, aprunāsimies ar vienu no Latvijas izlases spēlētājiem, kā arī papētīsim futbolistu, kurš tuvākajos gados valkās sporta karaļa kroni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!