Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība pēc tās valdes konferences zvana lēmusi, ka, sākot ar ceturtdienas spēlēm, tā koronavīrusa "Covid-19" dēļ apstādina regulārās sezonas izspēli, atklātā vēstulē ziņo līgas komisārs Gerijs Betmens.

NHL lēmumu veikusi, balstoties uz veselības nozares ekspertu un varas iestāžu ieteikumiem. Līgas vadība līdz šim bijusi gatava dažādai notikumu attīstībai, tomēr tās lēmumu ietekmējusi NBA rīcība, uzsvērts līgas veiktā paziņojumā.

Jau ziņots, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Jūtas "Jazz" spēlētāji Rūdijs Gobērs un Donovans Mičels saslimuši ar vīrusu. Šī iemesla dēļ karantīnā arī jāuzturas Latvijas izlases basketbolistiem Anžejam Pasečņikam un Dāvim Bertānam, kuri Vašingtonas "Wizards" vienības rindās tikās ar "Jazz" basketbolistiem.

"Sekojot aizvadītās nakts ziņām, ka NBA spēlētāja pārbaudes uz koronavīrusu bijušas pozitīvas un to, ka mūsu līgas dala vairākas arēnas, šobrīd kāda NHL spēlētāja saslimšana šķiet ticama," vēstī NHL.

Vēstulē līgas vadība cer uz NHL sabiedrības atbildīgu rīcību. Savukārt par līgas mērķi noteikta atgriešanās laukumā, kad tas iespējams, lai varētu tikt izspēlēta regulārā sezona, kā arī noteikts Stenlija kausa uzvarētājs.

Šosezon NHL spēlēs laukumā gājuši Latvijas izlases hokejisti Elvis Merzļikins, Matīss Edmunds Kivlenieks (abi – Kolumbusas "Blue Jackets"), Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators"), Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins") un Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!