Foto: AP/Scanpix/LETA

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) trešdien atcēla vēl vienu spēli pasaules čempionātā U-20 izlasēm, jo Covid-19 konstatēts arī Čehijas izlasē. Vēlāk Krievijas mediji ziņoja, ka atcelta arī Krievijas U-20 izlases spēle pret Slovākiju.

Čehijas U-20 izlasei trešdien kārtējā spēlē bija jātiekas ar Somijas vienaudžiem, bet čehu rindās konstatēta saslimstība ar Covid-19. IIHF sanitārais protokols paredz, ka automātiski visa Čehijas komanda tiek ievietota karantīnā uz nenoteiktu laiku.

Čehijas U-20 izlasei šajā spēlē ieskaitīts zaudējums ar 0:1, bet vēl nav zināms, vai čehi drīkstēs aizvadīt priekšsacīkšu pēdējo spēli pret Austriju, kas paredzēta rīt.

Vēlāk līdzīgs liktenis piemeklējis Krievijas U-20 izlasi, kurai trešdien bija jātiekas ar Slovākiju. Arī Krievijas jauniešiem ieskaitīts tehniskais zaudējums 0:1, bet par tās iespējamo dalību nākamajās spēlēs tiks lemts vēlāk.

Covid-19 pirmo skāra ASV U-20 izlasi, kuras rindās konstatēti divi Covid-19 saslimšanas gadījumi. Amerikāņu jauniem talantiem tika ieskaitīts zaudējums 0:1 spēlē pret Šveici, bet vēl nav zināms, vai ASV hokejisti drīkstēs aizvadīt šodien paredzēto spēli pret Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!