Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vārtsarga Artūra Šilova un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas otrajā spēlē piedzīvoja zaudējumu papildlaikā. Citā mačā Uvis Balinskis nepiedalījās viņa pārstāvētās Floridas "Panthers" komandas uzvarā, kas ļāva pārņemt vadību sērijā.

"Canucks" savā laukumā ar 3:4 (1:1, 2:1, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Edmontonas "Oilers", kas sērijā līdz četrām uzvarām izlīdzināja rezultātu 1-1.

Šilovs, kurš "Canucks" vārtos aizvadīja piekto spēli pēc kārtas, atvairīja 27 pretinieku metienus.

Bļugers spēlēja 15 minūtes un 46 sekundes, no kurām uz ledus pavadīja mazākumā divas ar pusi minūtes, un atzīmējās statistikā ar diviem spēka paņēmieniem, uzvarētiem diviem no četriem iemetieniem, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -1.

Laukuma saimnieki izvirzījās vadībā pirmās trešdaļas ievadā, vairākumā vārtus gūstot Elīasam Petešonam, uz ko "Oilers" atbildēja arī ar rezultatīvu vairākumu, kuru ar precīzu metienu noslēdza Leons Draizaitls.

Otrā perioda pirmajā minūtē "Canucks" vienu vārtu pārsvaru atguva Broks Besers, taču 23 sekundes vēlāk Šilovam kapitulēt lika Matīass Ekholms. Otrās trešdaļas turpinājumā Vankūveras komandu vēlreiz vadībā izvirzīja Ņikita Zadorovs.

Savukārt trešajā trešdaļā pēc spēlētām piecām ar pusi minūtēm rezultātu izlīdzināja Konors Makdevids, kurš raidīja ripu mājinieku vārtos ātrajā pretuzbrukumā.

Pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti, pagarinājumā "Oilers" tika pie uzvaras pēc spēlētām nepilnām sešām minūtēm, kad Evana Bušāra mestā ripa vārtu priekšā trāpīja pa "Canucks" aizsarga Aians Koula nūjas lāpstiņu un ielēca Šilova sargātajos vārtos.

Starp uzvarētājiem ar gūtiem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Draizaitls un Makdeivids, kamēr Vankūveras vienībā Zadorovs tika pie diviem (1+1) rezultativitātes punktiem un divas rezultatīvas piespēles iekrāja Džonatans Teners Millers.

Nākamās divas sērijas spēles būs Edmontonā 12. un 14.maijā, bet, ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās norisināsies 16.maijā Vankūverā, 18.maijā Edmontonā un 20.maijā Vankūverā.

Austrumu konferences pusfinālā "Panthers" viesos ar rezultātu 6:2 (1:0, 2:0, 3:2) uzvarēja Bostonas "Bruins" komandu. Sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-1 vadībā "Panthers".

Pirmajā trešdaļā Floridas komandu vadībā izvirzīja Evans Rodrigess, bet otrajā periodā vairākumā vārtus guva Vladimirs Tarasenko un Kārters Verhegī.

Trešās trešdaļas ievadā "Panthers" realizēja vēl vienu vairākumu, precīzam esot Brendonam Montūram, un panāca 4:0.

Mača turpinājumā trīs ar pusi minūšu laikā "Bruins" atguva divus vārtus, viesu vārtos ripu raidot Jakubam Lauko un Džeikam Debraskam, taču atlikušajā spēles daļā "Panthers" izdevās atjaunot četru vārtu pārsvaru. Vispirms tukšos mājinieku vārtos ripu raidīja Sems Reinhārts, bet mazāk nekā minūti līdz pamatlaika beigām vairākumā vārtus guva Rodrigess.

"Panthers" vārtus sargāja Sergejs Bobrovskis, kurš tika galā ar 15 metieniem, kamēr otrā laukuma pusē Džeremijs Sveimens atvairīja 27 ripas.

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā "Panthers" ar sērijā ar 4-1 pieveica Tampabejas "Lightning", bet "Bruins" ar 4-3 pārspēja Toronto "Maple Leafs" hokejistus.

Balinskis "play off" vēl nav debitējis, bet regulārajā čempionātā latviešu aizsargs "Panthers" rindās aizvadīja 26 spēles, kurās izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem, divām rezultatīvām piespēlēm, astoņām soda minūtēm un neitrālu lietderības koeficientu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!