Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja 26. oktobrī aizvadīja sēdi, kurā tā konstatēja, ka par FK "Liepāja" iesniegumu saistībā ar "apgaismojuma sāgu" nav iemaksāta drošības maksa 150 eiro apmērā, ziņots LFF mājaslapā. Komanda otrdienas laikā veica nepieciešamo samaksu, vēstī aģentūra LETA.

LFF Disciplinārlietu komiteja ir saņēmusi FK "Liepāja" 19. oktobra iesniegumu ar pielikumiem un 23. oktobra iesniegumu par š.g. 17. oktobrī Liepājā "Daugavas" stadionā notikušo "Optibet" Latvijas virslīgas 22. kārtas spēli starp FK "Liepāja" un RFS komandām. Vēstulē FK "Liepāja" lūdz LFF Disciplinārlietu komiteju par atteikšanos turpināt Latvijas virslīgas 22. kārtas spēli ar FK "Liepāja" piešķirt RFS komandai zaudējumu ar rezultātu 0:3 un uzlikt 700 eiro naudas sodu.

Juridisko institūciju nolikuma, kas pieņemts ar 12.08.2020. biedrības "Latvijas Futbola federācija" valdes lēmumu, 4.1.1. punkts nosaka, ka par iesnieguma iesniegšanu Disciplinārlietu komitejā ir jāiemaksā drošības maksa EUR 150 apmērā.

LFF Disciplinārlietu komiteja, iepazīstoties ar FK "Liepāja" 23. oktobra iesniegumu, konstatēja, ka par iesniegumu nav iemaksāta drošības maksa EUR 150 apmērā.

Ievērojot norādīto, saistībā ar FK "Liepāja" 23. oktobra iesniegumu LFF Disciplinārlietu komiteja vienbalsīgi nolemj:

  • FK "Liepāja" 23. oktobra iesniegumu atstāt bez virzības un noteikt FK "Liepāja" termiņu trūkumu novēršanai – drošības maksas EUR 150 iemaksai – līdz 29. oktobrim;
  • Lūgt RFS līdz 29. oktobrim sniegt savu paskaidrojumu par minēto situāciju;
  • Lūgt atbildīgajām LFF institūcijām un amatpersonām sniegt informāciju un dokumentus, kas būs nepieciešami Disciplinārlietu komitejas lēmuma pieņemšanai;
  • Nākamo Disciplinārlietu komitejas sēdi rīkot pēc attiecīgo paskaidrojumu un dokumentu saņemšanas, bet ne vēlāk kā 30. oktobrī.

Kā aģentūra LETA noskaidroja klubā, "Liepāja" ir veikusi pārskaitījumu un otrdienas rītā nosūtījusi LFF maksājuma uzdevumu.

Jau ziņots, ka FK "Liepāja" piektdienas pēcpusdienā nosūtījusi vēstuli LFF Disciplinārās komitejas priekšsēdētājai Jevgenijai Tverjanovičai-Borei, kurā norādīts, ka, pārceļot spēli, pārkāpts Latvijas virslīgas čempionāta reglaments, kā arī Disciplinārais reglaments. Kurzemnieki tajā lūdza RFS piešķirt zaudējumu ar rezultātu 0:3 un piestādīt 700 eiro lielu naudas sodu.

Savukārt pirmdien klubs publicēja atkārtotu vēstuli, kurā aicināja LFF DK viest skaidrību par situāciju, kā arī minēja iespēju vērsties sporta arbitrāžas tiesā (CAS) Lozannā.

Jau ziņots, ka 17. oktobrī aizvadīto spēli "Daugavas" stadionā starp "Liepājas" un RFS vienībām aprāva problēmas ar mākslīgo apgaismojumu. Spēles 54. minūtē izdzisa trešdaļa no stadiona apgaismojuma. Komandas pēc maza pārtraukuma turpināja spēli, Mārtiņam Ķiguram ar precīzu sitienu izvirzot mājiniekus vadībā. Taču tad gaisma pilnībā izdzisa jau uz diviem stabiem.

Spēles pārtraukšanas brīdī vadībā ar rezultātu 1:0 bija "Liepāja", bet virslīgas organizācijas komiteja lēma līdz 66. minūtei izspēlēto maču pilnībā anulēt. Tika pieņemts lēmums to pārspēlēt 25. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!