Foto: AP/Scanpix

Britu riteņbraucējs un sprinta karalis Marks Kavendišs no "Omega-Pharma" komandas ceturtdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" sestajā posmā. Kopvērtējuma līderis gan palicis nemainīgs - itālis Luka Paolīni no "Katjuša" vienības.

Ceturtdien sportistiem bija jāveic 169 kilometrus gara distance. Kavendišs uzvaru izcīnīja pašās posma beigās, kad izrāvienā bija pārāks par itāli Eliu Viviani ("Cannondale) un austrālieti Metjū Grosu ("Orica GreenEdge").

Šī bija Kavendiša 12.uzvara kādā no "Giro d'Italia" posmiem.
Savukārt šī gada tūrē viņš izcīnīja otro uzvaru - pirmo Kavendišs guva atklāšanas posmā.

Tikmēr vienam no favorītiem Bredlijam Viginsam ("Sky") nācās mainīt velosipēdu, jo pārplīsa riepa, taču viņš spēja atgūt zaudēto laiku un saglabāt sesto vietu kopvērtējumā.

Kopvērtējuma līderis vēl joprojām ir Paolīni, kurš par 17 sekundēm apsteidz "Sky" komandas sportistu kolumbieti Rigoverto Uranu un par 26 sekundēm - spāni Benatu Intksausti no komandas "Movistar".
Nākamais posms norisināsies piektdien, kad riteņbraucējiem būs jāveic 176 kilometrus gara distance.

Kā ziņots, divkārtējais velotūres uzvarētājs itāliešu riteņbraucējs Ivans Baso spiests izlaist šī gada "Giro d'Italia" sacensības, jo medicīniskajās apskatēs sportistam konstatēta cistas izveidošanās.
Daudzdienu velobrauciens ilgs līdz 26.maijam.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva kanādietis Raiders Hesdžedāls no "Garmin-Barracuda" komandas, savukārt Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis sacensības noslēdza 84.vietā.

Šogad velobraucienā nepiedalās neviens Latvijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!