Foto: Gata Pabērza kolāža

Kamēr Latvijā joprojām priecājamies par olimpiskajām zelta medaļām 3x3 basketbolā, Barselonā acis asaro gan futbola ikonai, gan viņa faniem, bet Ziemeļamerikā par rudens tuvošanos liecina NHL komandu muskuļu audzēšana. Gan vietējā mēroga, gan globālām aktualitātēm sekoja un arī nākamnedēļ turpinās sekot digitālais žurnāls MVP.

Tauvotājs, čiekuru vācējs un olimpiskais čempions. Neatlaidīgais Kārlis Lasmanis

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Olimpiskā 3x3 basketbola turnīra rezultatīvākais spēlētājs un zelta medaļas ieguvējs - Kārlis Lasmanis. Divas nedēļas pēc zelta metiena, kad emocijas jau nosēdušās un uz notikušo var atskatīties ar vēsu prātu, iztaujājām Kārli. Par komandas biedra traumu un pretinieka saplīsušo botu, par trim nokdauniem un tēva nepiepildīto sapni, par priežu čiekuriem un augstkalnes gaisu. Olimpiskais čempions, kurš tikai pirms dažiem gadiem vēl tauvoja kuģus Ventspils ostā.

Lasīt vairāk

'MVPersonība': Otto Kovči par čempioniem un jostām, ielu kautiņiem un reputāciju, džezu un ungāriem

Foto: Kadrs no video

"MVPersonība" rubrikas otrais varonis ir cīņas sporta veidu saimē labi pazīstamais līvānietis ar ungāru saknēm Otto Kovči. Savulaik viņš bijis divkārtējs Eiropas čempions kikboksā, bet tagad pats trenē ne tikai čempionus, bet arī specvienību kaujiniekus un pat šovbiznesa slavenības. Intervijā Otto stāsta par vērtību maiņu cīņas sporta sabiedrībā un nosauc labākos ringa kareivjus Latvijā, kā arī paver durvis uz mūzikas pasauli, jo viņš taču ir arī kvalificēts džeza pianists.

Lasīt vairāk

Gadsimta fiasko. Kā Barselona zaudēja Mesi pret paša gribu

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc 21 gada Barselonā prom devusies kluba ikona Lionels Mesi, kurš turpmāk priecēs Parīzes publiku. Taču joprojām neatbildēti ir vairāki jautājumi. Kādēļ Mesi nācās aiziet, kaut gan visas līguma detaļas apmierināja gan viņu, gan klubu? Kā pasaules turīgākais klubs nonāca līdz situācijai, kurā nevar atļauties noturēt savu ikonu? Kā PSG var atļauties priekšējo līniju ar Argentīnas, Brazīlijas un Francijas izlašu desmitajiem numuriem Mesi, Neimāru un Mbapē, vienlaikus ievērojami pastiprinot arī citas līnijas?

Lasīt vairāk

Kamēr latviešu NHL uzbrucēju trio centīsies aizvest Latvijas izlasi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, viņu darbavietās otrpus okeānam problēmu netrūkst – izgāzusies pārbūve, iekšējās nesaskaņas un mēģinājumi satvert pēdējo salmiņu. Tikmēr Elvja Merzļikina Kolumbusā joprojām valda neskaidrība ap vārtsargiem. Armands Puče pavilka svītru zem Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet tās kalpo par atskaites punktu vēl citam procesam, kas mūsdienu olimpisko kustību ved pretī neizbēgamai mainībai. Tāpat aprakstījām trīs plašu rezonansi guvušus blēdīšanās gadījumus Ziemeļamerikas sporta vēsturē, kuros vainīgie, pēc daudzu uzskatiem, pelnīto sodu tā arī nesaņēma.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā par jauniešu basketbolu aprunāsimies ar treneri, kuram šovasar pēc vairāku gadu pārtraukuma tika uzticēta Latvijas izlases vadīšana, pakustināsim arī šķietamo tabu tēmu par paralimpiešu prēmēšanu no valsts kases, papētīsim, kas noticis ar pirms dažiem gadiem apzeltīto olimpiešu kvartetu, skaidrosim, kas tad ir Kristapa Porziņģa jaunais galvenais treneris Dalasā, un pastāstīsim par kādu vīru, kurš pagājušā gadsimta pirmajā pusē itin sekmīgi apvienoja sportista un spiega pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!