Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai gan gads ir tikko iesācies, Latvijas šautriņu metēji jau ir noskaidrojuši šāgada čempionus.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Saulkrastos norisinājās 2013. gada Latvijas čempionāts šautriņu mešanā, kurā kopumā startēja vairāk nekā 80 dalībnieku no visas Latvijas.

Jauniešiem par 2013. gada Latvijas čempionu kļuva Smiltenes "darts" kluba pārstāvis Oskars Draulis, kurš finālā ar rezultātu 3:1 pārspēja Cēsu darts kluba "50" šautriņu metēju Kristīni Kuzmani, savukārt 3. vietu izcīnīja Endijs Vasiļjevs un Edgars Rollis no Vecumnieku darts kluba.

Individuāli dāmu konkurencē par Latvijas čempioni tika kronēta Smiltenes "darts" kluba pārstāve Zeltīte Strade, kurai šis jau ir astotais Latvijas čempiones tituls. Finālā Zeltīte Strade ar rezultātu 5:2 pārspēja Anitu Punculi no Rēzeknes, savukārt 3. vietu izcīnīja Avelīna Lāce no Cēsu darts klubs "50" un Anda Seimane no Jēkabpils darts kluba "Lūsis".

Individuāli kungu konkurencē par trīskārtēju Latvijas čempionu kļuva šautriņu mešanas kluba "Priekule" pārstāvis Aigars Strēlis, kurš finālā ar rezultātu 5:1 uzvarēja Gati Lanceru no Smiltenes darts kluba, savukārt 3. vietu izcīnīja Guntars Grebskis no Jēkabpils darts kluba "Lūsis" un Rūdolfs Mežeckis no sporta kluba "Skille".

Dāmu pāru sacensībās otro reizi par Latvijas čempionēm kļuva šautriņu mešanas kluba "Priekule" pārstāves no Vaiņodes Irēna Bauze un Kristīne Bauze, kuras spraigā finālā ar rezultātu 4:3 uzvarēja Ievu Brikmani – Buklovsku un Sandiju Andersoni no šautriņu mešanas sporta kluba "Asās Adatas". 3. vietu dāmu pāru sacensībās ieņēma Biruta Skvirecka ar Aretu Kovaļevsku no sporta kluba "Bauskas Darts" un Avelīna Lāce ar Kristīni Kuzmani, kuras pārstāv Cēsu darts klubu "50".

Arī kungu pāru sacensībās savu kārtējo Latvijas čempiontitulu izcīnīja šautriņa mešanas kluba "Priekule" pārstāvji Madars Razma un Aigars Strēlis, kuri finālā pārliecinoši ar rezultātu 4:0 uzvarēja Ilvaru Drauli un Gati Lanceru no Smiltenes darts kluba, savukārt 3. vietu ieņēma pagājušā gada Latvijs čempioni Guntars Stipins un Reno Roga no Vecumnieku "darts" kluba, kā arī Raivis Ogorodovs un Oskars Draulis no Smiltenes "darts" kluba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!