Foto: EPA/Scanpix/LETA

Austrijas tenisists Dominiks Tīms (ATP 3.) piektdien pārvarēja ne tikai mājinieka Nika Kiriosa (ATP 47.) pretestību, bet arī Austrālijas atklātā tenisa čempionāta publikas skaļo atbalstu, iekļūstot ceturtajā turnīra kārtā.

Dominiks Tīms veiksmīgi atguvās no divu seta deficīta, ar rezultātu 4-6, 4-6, 6-3, 6-4, 6-4 pieveicot Melburnas publikas favorītu Niku Kiriosu.

Kirioss, kuru visa čempionāta gaitā atbalstījusi publika, spēles laikā demonstrēja gan neticamus sitienus, gan brīžiem pieļāva nevajadzīgas kļūdas, raksta medijs BBC. Mača gaitā neizpalika arī Austrālijas tenisistam raksturīgie dusmu izplūdumi.

Abi tenisisti pēc spēles sarokojās un aizvadīja siltu sarunu, savukārt Tīms no vietējās publikas arī izpelnījās lielas ovācijas.

"Pirmā spēle pret Niku viņa mīļākajā laukumā un ar neticamu publiku – ir arī vienkāršākas lietas dzīvē," pēc spēles jokoja austrietis. "Jau biju samierinājies ar zaudējumu, bet kaut kā spēju ar cīņu atgriezties spēlē."

Nākamajā kārtā Tīms tiksies ar Bulgārijas pārstāvi Grigoru Dimitrovu (ATP 21.), kurš piektdien bija vadībā ar rezultātu 6-0, 1-0 pirms viņa pretinieks Pablo Karenjo Busta (ATP 16.) atteicās spēli turpināt

Tīma un Kiriosa spēle noslēdzās vien 50 minūtes pirms Melburnas tenisa laukums tika slēgts skatītājiem. Jau ziņots, ka Viktorijas štatā nākamo piecu dienu laikā paredzēta komandantstunda.

Jau pie tukšām tribīnēm noslēdzās pasaules pirmās raketes Novāka Džokoviča spēle pret amerikāni Teiloru Fricu. Džokovičs pēc uzvarētiem pirmajiem diviem steim zaudēja nākamos divus, tādējādi mača likteni tenisisti izšķīra piektajā setā. Tajā pārāks bija titulētais serbs, svinot uzvaru mačā ar 7-6 (7:1), 6-4, 3-6, 4-6, 6-2.

Spēle uz laiku tika pārtraukta ceturtajā setā pēc piektā geima, kad līdz komandantstundai bija atlikušas apmēram 30 minūtes. Turnīra galvenais tiesnesis ar speciālu aicinājumu vērsās pie skatītājiem, atgādinot par Viktorijas štata likumu par komandantstundu. Līdzjutēji ar ūjināšanu un nepatiku atstāja tribīnes, tomēr faniem tika teikts, ka spēle tāpat neatsāksies, kamēr tribīnēs būs līdzjutēji. Pēc vairākām minūtēm visi līdzjutēji bija atstājuši tribīnes, un tenisisti maču varēja turpināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!