Foto: Reuters/Scanpix
Lai gan Latvijā joprojām spēkā ir ārkārtējā situācija ar dažādiem ierobežojumiem, šajā nedēļas nogalē Daugavpilī bija plānots aizvadīt tenisa turnīru jauniešiem. Latvijas Tenisa savienība (LTS) un Daugavpls dome portālam "Delfi" norāda, ka sacensības nav saskaņotas nevienā atbildīgā iestādē.

Par turnīra plānošanu Daugavpils portālam "gorod.lv" pastāstījis pilsētas domes deputāts Mihails Lavrenovs, kurš ir Mājokļu komitejas vadītājs. Pēc viņa teiktā, sacensības plānots rīkot jaunizveidotos grunts seguma kortos, kuros ierīkoti trīs spēļu laukumi.

Lavrenovs norāda, ka kortus par saviem līdzekļiem ierīkojis Lavrenova labs draugs Iļja Ročko, ar kuru kopā savulaik trenējušies tenisā. Iļja Ročko vada biedrību "Tennis Pro Club", kuras mērķis ir "veicināt bērnu, jauniešu un pieaugušo iesaistīšanos tenisā, organizējot dažāda līmeņa sporta pasākumus un sacensības". "Pagājušajā ziemā un pavasarī mēs saskaņojām visas (ierīkošanas) formalitātes, jautājumu izskatīja komitejas un dome, un tagad, laikam, pēc 25 gadiem, ja ne pat vairāk, šajā sestdienā kortos notiks pirmais tenisa turnīrs," "gorod.lv" citē Lavrenovu. "Šobrīd norit pēdējie sagatavošanas darbi, rīkotāji uzstāda sēdvietas skatītājiem, atvedīs ģērbtuvi ar tualeti sporstistiem. Pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs trīs jauni korti."

Kortu atvēršanai par godu sestdien ieplānots turnīrs jauniešiem vecumā līdz 16 gadiem un tajā varētu spēlēt maksimums 32 dalībnieki.

Kategoriski pret šādu turnīru rīkošanu ir LTS. Savukārt Daugavpils dome informē, ka publiskais pasākums nav saskaņots ar Daugavpils domi.

"Šobrīd plānojam dzīvi pēc 9. jūnija, kad varētu tikt atcelts ārkārtas stāvoklis. Turnīri pirms tam nav atļauti pēc Ministru kabineta noteikumiem. LTS kalendārs un LTS sistēma nepiedāvā iespēju organizēt sacensības," skaidro LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. "Šis turnīrs nav skaņots ar LTS un LTS vadās pēc valstī noteiktās kārtības. Pārlasot ("gorod.lv") rakstu varu secināt, ka tā ir individuāla rīcība no kortu pārvaldnieka, kas nav LTS biedrs un neievēro valstī noteiktos ierobežojumus.

Arī Daugavpils domē par notiekošo uzzinājuši tikai pēc publikācijas, portālu "Delfi" informēja pilsētas domes sabiedrīsko attiecību nodaļā. "Ar pašvaldību sacensību norise nav saskaņota, sporta dzīves organizatori par to uzzināja arī no portāla, tāpēc sazinajās ar organizatoriem un brīdināja, ka nekāda veida sacensības vēl nav atļautas, un pašvaldības speciālisti tam sekos," uzsver Daugavpils domes pārstāvji.

Šī nav pirmā reize, kad Latvijas sporta sabiedrības pārstāvji cenšas apiet valstī noteiktos ierobežojumus un ieteikumus. Pretēji ieteikumiem, marta beigās futbola kluba "Ventspils" spēlētāji aizvadīja treniņspēli, bet aprīļa sākumā kādos kortos ārpus Rīgas tika rīkots paraugturnīrs tenisā, uz kura spēlēm varēja pat izdarīt likmes bukmeikeru kantoros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!