Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā otrdien, 16. aprīlī, tiksies ar čehieti Lindu Noskovu.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem desmito vietu un turnīrā izsēta ar astoto numuru, spēli ar Noskovu, kura WTA rangā ir 31.vietā, sāks ne ātrāk par plkst.20.30 pēc Latvijas laika.

Abas tenisistes kortā tikušās tikai vienu reizi, pērn Birmingemas "WTA 250" sērijas turnīra pirmajā kārtā trīs setos pārākai esot Latvijas tenisistei.

Ostapenko šosezon ir izcīnījusi divus titulus un iekrājusi uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci 17-6, bet Noskova šogad ir uzvarējusi 14 no 20 aizvadītajiem mačiem. Viņai sekmīgākais bija sezonas sākums Austrālijā, kad viņa tika līdz pusfinālam Brisbenas "WTA 500" sērijas turnīrā un līdz ceturtdaļfinālam Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā.

Maiami turnīrā maija beigās gan Ostapenko, gan Noskova zaudēja 1/16 finālā.

Mača uzvarētāja astotdaļfinālā tiksies ar vācieti Andželinu Kerberi (WTA 332.) vai britu tenisisti Emmu Radukanu (WTA 303.).

Pērn Štutgartes turnīrā Ostapenko nepārvarēja otro kārtu, piekāpjoties tunisietei Onsai Žabērai, bet Noskova Štutgartē spēlē pirmoreiz.

Turnīrs Štutgartē norisinās māla seguma kortos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!