Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien piedzīvoja zaudējumu prestižā Toronto "WTA 1000" turnīra dubultspēļu astotdaļfinālā.

Turnīrā ar sesto numuru izliktais Ostapenko un ukrainietes Ļudmilas Kičenokas duets astotdaļfināla cīņā ar 6-1, 1-6, 4:10 piekāpās Kazahstānas pārstāvei Jūlijai Putincevai un amerikānietei Sofijai Keninai.

Ostapenko un Kičenoka dominēja spēles sākumā uzvarot pirmos piecus geimus (5-0), pēcāk arī svinot panākumu pirmajā setā. Tomēr pēc tam iestājās ievērojama bedre, pretinieces pārņēma kontroli pār maču, Latvijas un Ukrainas duetam tā arī nespējot atkopties.

Dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā Ostapenko/Kičenoka ar 7-6 (7:5), 4-6, 12:10 pārspēja Norvēģijas un ASV duetu Ulriki Eikeri/Katarīnu Herisoni.

Ostapenko pārī ar Kičenoku šosezon sasniedza pusfinālu gan Francijas atklātajā čempionātā, gan Vimbldonas tenisa čempionātā, kā arī izcīnīja uzvaru Birmingemas "WTA 250" turnīra dubultspēļu sacensībās.

Savukārt Toronto vienspēlēs Ostapenko tika līdz otrajai kārtai, kur ar 6-7 (2:7), 6-0, 5-7 zaudēja amerikānietei Alisonei Riskei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!