Foto: EPA/Scanpix/LETA

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) vienspēļu rangā labākā no Latvijas tenisistēm joprojām ir Anastasija Sevastova, kura ierindojas 11. pozīcijā, bet Jeļena Ostapenko veikusi septiņu pozīciju kāpumu un tagad ierindojas 75. vietā.

Aizvadītajā nedēļā Ostapenko Toronto "Premier 5" sērijas turnīrā iekļuva trešajā kārtā, bet Sevastova apstājās jau pirmajā. Latvijas tenisa līderes pozīciju WTA rangā tas nemainīja, bet Ostapeko izcīnītās divas uzvaras ļāva veikt septiņu pozīciju kāpumu.

Cita Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča WTA rangā atguvusi divas pozīcijas un tagad ieņem 207. vietu, Daniela Vismane saglabājusi 468. pozīciju, pirmo reizi WTA rangā iekļuvusi 17 gadus vecā Kamila Bartone, kura ieņem 868. vietu, bet Alise Čerņecka atrodama 1208. pozīcijā

Pēc Toronto turnīra WTA ranga līderes godu atguva Naomi Osaka, kura apsteidza Ešliju Bārtiju. Aiz viņām ierindojas Karolīna Plīškova, Simona Halepa, Kiki Bertensa, Petra Kvitova un Elina Svitoļina, bet TOP 10 noslēdz Serēna Viljamsa, Arina Sabaļenka un Sloeina Stīvensa.

Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis saglabājis 124. vietu. Viņam neizdevās kvalificēties Monreālas "Masters" sērijas turnīram. Savukārt Mārtiņš Podžus ierindojas 468. pozīcijā.

ATP rangā vēl atrodami Artūrs Lazdiņš (1549. vieta), Jānis Podžus (1789. vieta) un Mārtiņš Rocēns (1949. vieta.)

ATP rangā līderis ir Novāks Džokovičs, aiz kura seko Rafaels Nadals, Rodžers Federers un Dominiks Tīms. Kei Nišikori un Aleksandrs Zverevs apsteidza Stefanu Cicipu, bet TOP 10 noslēgumā Daniils Medvedevs pakāpās uz astoto vietu, Karens Kačanovs noslīdēja uz devīto, bet labāko desmitniekā atgriezās Fabio Fonjīni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!