Foto: AFP/Scanpix

Valsts policija sākusi informācijas pārbaudi par nesankcionētu tenisa turnīru, kas pirmdien sācies Latvijā, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Lai gan Latvijā izsludināts ārkartējs stāvoklis un liegti sporta pasākumi, pirrmdien kādā tenisa hallē ārpus Rīgas sākās paraugturnīrs "Sky Tennis Exhibition Latvia", vēstīja portāls "Sportacentrs". Turnīrā piedalās vairāki Latvijas tenisisti, bet uz mačiem varēja izdarīt likmes daudzās pasaules bikmeikeru kantoru vietnēs internetā.

Latvijas Tenisa savienība (LTS) norādīja, ka turnīrs nav saskaņots ar LTS, līdz ar to ir nesankcionēts. Savukārt Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) nosūtījusi iesniegumu Valsts policijai, lai pārbaudītu faktus un izmeklētu apstākļus par iespējamiem likumpārkāpumiem ārkārtējās situācijas laikā un sodītu vainīgās personas.

Tagad Valsts policija sākusi informācijas pārbaudi par masu medijos izskanējušo gadījumu saistībā ar tenisa turnīru. Policijā neinformē, vai ir noskaidrota sporta sacensību norises vieta un rīkotāji. Netiek arī ziņots, vai drošības sargi pirmdien ir bijuši tenisa hallē.

Informācija par gaidāmo turnīru "Sky Tennis Exhibition Latvia" pasaules bukmeikeru kantoros bijusi jau pagājušajā nedēļā. Internetā pieejamā informācija liecina, ka dažām spēlēm bija pieejama arī video tiešraide, kā arī šajos mačos pieejamas tā saucamās "live" likmes cīņas gaitā.

Bukmeikeru kantoru publiskotā informācija liecina, ka neoficiālajā turnīrā piedalās bijušais Latvijas izlases spēlētājs Miķelis Lībietis, Daniels Petrovs, Artūrs Kuļibaba, Artjoms Surkovs, Arvis Bērziņš, Maksims Kazijevs, Pēteris Vinogradovs un Deivids Jukša.

Pirmdienas vakarā spēles vairs nav notikušas vai atceltas, liecina bukmeikeru kantoros pieejamā informācija. Otrdien atkal tika piedāvātas likmes uz vairākām spēlēm, tomēr tās nav notikušas.

Šis ir otrs skaļi izskanējis fakts par ārkārtējās situācijas pārkāpumiem sportā. Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka marta beigās, ignorējot Latvijas sporta vadības norādes, treniņspēli aizvadīja Latvijas futbola virslīgas klubs "Ventspils".

Latvijā 12. martā izsludināja ārkārtas situāciju, bet 13. martā Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP), Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK), Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija (LKSSA) un Izglītības un zinātnes ministrija kopīgi aicināja visas iesaistītās organizācijas atcelt jebkāda veida sporta pasākumus neatkarīgi no dalībnieku skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!