Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas skeletonists Tomass Dukurs, kurš pasaules čempionātā pēc diviem braucieniem ir trešajā vietā, atzīst, ka rezultātu Vinterbergas trasē iespaidojuši nepatīkami sīkumi, un pauž nožēlu, ka praktiski zaudējis cerības uz sudrabu.

"Konkurentus esmu atlaidis pārāk tālu," pēc otrā brauciena intervijā aģentūrai "R-Sport" atzīst vecākais no brāļiem Dukuriem. "Otrais brauciens neizdevās, un izskatās, ka uz pirmajām divām vietām vairs cerību nav. Toties par trešo pacīnīšos!"

Kā zināms, pēc pirmajiem diviem braucieniem sacensību vadībā ir Martins Dukurs, kuram seko krievs Aleksandrs Tretjakovs.

Tomass atzīst, ka Vinterbergas trase ir sagatavota teicami, izņemot starta zonu, kurā daudz laika otrajā braucienā pazaudēja arī Martins. Arī sportistu tēvs un treneris Dainis Dukurs norādījis uz trases nepilnībām.

"Jau treniņos starta grope bija ne pārāk laba, bet tagad tā ir kļuvusi vēl nelīdzenāka, startā ir ļoti spēcīga vibrācija," stāsta sportists. "Nezinu, kāpēc vācieši nav sagatavojuši startu, jo visa pārējā trase ir ideāla. Sūdzībām it kā nav pamata, jo problēma ir tikai ar šo starta gropi. Kādam paveiksies, kādam - ne. Vienkārši žēl, ka tu visu gadu esi gatavojies, bet kaut kāda sīkuma dēļ zaudē rezultātu. Tas gan ir nepatīkami."

Brālim piekrīt arī Martins: "Organizatori jau pēc pirmajiem treniņiem solīja, ka salabos šo gropi, taču nekas nav izdarīts, kā pienāktos. Ļoti nepatīkami! Tu nevari parādīt savu potenciālu, jo jādomā par ko citu."

Pēc pirmā brauciena Martins Dukura pārsvars pār Tretjakovu bija 0,30 sekundes, taču otrā braucienā startā latviešu sportista skeletons "izleca" no gropes un pēc diviem braucieniem viņa pārsvars ir sarucis līdz 0,17 sekundēm.

Piektdien tiks aizvadīti atlikušie divi braucieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!