Foto: LETA
Pazīstamajam Krievijas daiļslidotājam Jevgeņijam Pļuščenko pirmdien Izraēlā veikta mugurkaula operācija, kas bijusi sekmīga. Pretēji sākotnēji izskanējušam, operācija netika raidīta tiešraidē, vēsta Krievijas mediji.

Pirms gada Pļuščenko bija jau muguras operācija, kuras laikā mugurkaulā tika ievietots mākslīgais disks, kuru piestiprināja ar četrām speciālām metāla skrūvēm. Tomēr Soču olimpisko spēļu laikā Pļuščenko mugura "neizturēja", un tagad nācās veikt vēl vienu operāciju. Sākotnēji sportists gribēja operaciju raidīt tiešraidē internetā, tomēr šī ideja netika realizēta.

Pirms šīs operācijas mediķi konstatēja, ka slodzi nav izturējusi viena no šīm skrūvēm, kas arī radījusi sāpes sportistam. Operācijas laikā ķirurgi izņēmuši salūzušo skrūvi, kā arī trīs pārējās. Kā paziņoja mediķi, sportista mugurkaulā pirms gada ievietotās savienojošās detaļas sadzīvojušas ar ķermeni un drošības skrūves vairs neesot nepieciešamas.

"Tagad viņam ir savs, stiprs un izturīgs mugurkauls," teikuši ārsti.

Sportista treneris Aleksejs Mišins atklājis, ka Pļuščenko jūtoties labi un otrdien pat staigāšot. Pagaidām nav zināms, ko Pļuščenko darīs pēc operācijas. "Jāpaiet vairākām dienām, lai varētu izdarīt kādus secinājumus un prognozēt atveseļošanās grafiku. Ceru, ka viss būs labi un nekādu komplikāciju nebūs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!