Foto: AP/Scanpix/LETA
Titulētā ASV kalnu slēpotāja Mikaēla Šifrina svētdien Austrijā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sacensībās slalomā.

Šifrina palika nepārspēta abos braucienos, otrās vietas ieguvēju, Petru Vlhovu no Slovākijas, summā pārspējot par 0,61 sekundi. Trešā svētdien bija šveiciete Mišelle Gisina, kura Šifrinai zaudēja 1,72 sekundes.

Zīmīgi, ka tieši pirms astoņiem gadiem Šifrina turpat Līencā pirmo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās.

Šifrina karjeras laikā izcīnījusi 64 uzvaras, no kurām 43 ir slalomā. Nesen karjeru beigusī amerikāniete Lindsija Vona uzvarēja 43 nobrauciena sacensībās, bet pagājušajā gadsimtā zviedrs Ingemars Stēnmarks guva 46 panākumus milzu slalomā.

Sestdien Šifrina triumfēja milzu slalomā un kļuva par otro uzvarām bagātāko sieviešu kalnu slēpotāju. Par diviem panākumiem mazāk ir leģendārajai austrietei Annemarijai Mozerei-Prēlai, bet 82 uzvaras guvusi Vona. Visu laiku uzvarām bagātāko sarakstā viņai šobrīd ir ceturtā vieta, jo no kungiem vairāk panākumu ir austrietim Marselam Hiršeram (67) un Stēnmarkam (86).

Zīmīgi, ka pēc Frīdas Hansdoteres karjeras beigām pēdējās 23 slaloma sacensībās uzvarējušas tikai Šifrina un Vlhova, kurām šajā laika posmā ir attiecīgi 19 un četri panākumi.

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinoša līdere ar 746 punktiem ir Šifrina, otro vietu ar 451 punktu ieņem austriete Federika Brinojne, bet 413 punkti ir Vlhovai.

Tikmēr vīri svētdien Bormio trasē Itālijā sacentās Alpu kombinācijā, kur uzvaras laurus plūca francūzis Aleksis Pinturo, kuram tas ir 26. panākums Pasaules kausā.

Pinturo supergigantā bija vien 12.vietā, bet palika nepārspēts slalomā. Otrās vietas ieguvējs Aleksanders Kilde no Norvēģijas uzvarētājam zaudēja 0,51 sekundi, bet vēl 0,05 sekundes lēnāks bija šveicietis Loiks Meijā.

Kopvērtējumā pirmais ar 474 punktiem ir Kilde, otro vietu ar 455 punktiem ieņem itālis Dominiks Pariss, bet trešais ar 401 punktu ir Pinturo.

Pariss pēc supergiganta bija otrais, taču slalomā pieļāva rupju kļūdu, kā rezultātā zaudēja pāris sekundes.

Pasaules kausa sezona turpināsies nākamajā nedēļas nogalē Zagrebā, kur kalnu slēpotāji spēkosies slalomā.

Sezonas noslēgums paredzēts 22.martā Kortīnā d'Apmeco, kur 2021.gadā norisināsies pasaules čempionāts, bet piecus gadus vēlāk - olimpiskās spēles.

Šī ir pirmā Pasaules kausa sezona, kurā nestartē karjeru beigušās zvaigznes Marsels Hiršers, Lindsija Vona un Aksels Lunns Svindāls. Ja vīriem cīņa par Lielo kristāla globusu var izvērsties gana sīva, tad dāmām par neapšaubāmu favorīti tiek uzskatīta Mikaēla Šifrina.

Iepriekšējā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hiršers un Šifrina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!