Foto: EPA/LETA

Latvijas hokeja izlase februārī gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs var sarūpēt pārsteigumu un spēlēs cīnīties par uzvaru, uzskata valstsvienības vārtsargs Edgars Masaļskis.

Kā zināms, otrdien tika nosaukts Latvijas izlases sastāvs Olimpiādei, kurā iekļauts ne tikai bez kluba esošais Masaļskis, bet arī šobrīd savainotie Jānis Sprukts un Herberts Vasiļjevs, kurš valstsvienībā nav spēlējis kopš 2011.gada.

"Uzvārdi, kas pārsteidz, izlases sastāvā ir, taču nevēlos neko sīkāk komentēt - sastāvs ir treneru un federācijas kompetencē. Mēs esam hokejisti, kuri tiek vai netiek iekļauti sastāvā," izteicās Masaļskis, kurš šosezon vēl tā arī nav atradis komandu, kurā spēlēt.

"Kamēr neviens līgums nav parakstīts, saku, ka darba man nav," sacīja pieredzējušais vārtsargs. "Pirms Jaunā gada bija viens konkrēts piedāvājums, kur spēlēt, bet tas nebija labā līgā. Biju gatavs tam piekrist tikai spēļu un treniņu dēļ. Nolēmu pagaidīt līdz Jaunajam gadam, jo cerēju, ka uzradīsies kas labāks. Taču neuzradās, turklāt arī iepriekš tik drošais variants izplēnēja, jo komanda mani vairs nebija gatava gaidīt."

Šobrīd Masaļskis trenējas individuāli, treniņos piesaistot spēlētājus, kuri viņam palīdz ar metieniem pa vārtiem. Tomēr 33 gadus vecais vārtsargs bija optimistiski noskaņots, sakot, ka Olimpiādei viņš būs maksimāli sagatavojies. "Līdz olimpiskajām spēlēm plānoju strādāt daudz un būt maksimāli sagatavots mačiem, pat ja spēlēt netikšu. Treniņapstākļi nav tie paši labākie, meklēju ar ko un kur trenēties, bet, domāju, viss būs kārtībā."

Kā zināms, Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans, kurš ir aizņemts ar darba pienākumiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bufalo "Sabres", valstsvienībai pievienosies vien Sočos, kas jau izsaucis neapmierinātību līdzjutēju vidū.

"Tas noteikti nav ieguvums, ka Nolans izlasei pievienosies tik vēlu. Trenerim nepieciešams redzēt, kādā kondīcijā atrodas hokejisti, tāpēc domāju, ka atbraucot Nolanam noteikti būs grūti orientēties. Jā, Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans iepriekš iztiecies, ka Nolanam Olimpiāde būs pēdējās sacensības pie izlases stūres, taču visu parādīs turnīrs. Ja uzrādīsim labus rezultātus, kas zin', kā viss pēc tam izvērtīsies. Tas, ka trenerim šis var būt pēdējais turnīrs, hokejistus neietekmēs. Nespēlējam jau treneru vai atsevišķu cilvēku dēļ. Mēs to darām Latvijas tautas, savu ģimeņu un vārdu dēļ," uzskata Masaļskis.

"Domāju, olimpiskajās spēlēs varam sarūpēt kādu pārsteigumu. Sastāvs mums ir ļoti solīds, un katra spēle sākas no nulles," sacīja Latvijas izlases vārtsargs.

Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim, un tajā jau ceturto reizi pēc kārtas piedalīsies arī Latvija, aizvadot cīņas vienā grupā ar Šveici, Čehiju un Zviedriju.

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs 2014.gada ziemas olimpiskajām spēlēm:

vārtsargi - Kristers Gudļevskis (Sirakjūsas "Crunch", AHL), Ervīns Muštukovs ("Esbjerg", Dānija), Edgars Masaļskis (bez kluba);

aizsargi - Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Oskars Bārtulis (Doņeckas "Donbass", KHL), Artūrs Kulda (Ufas "Salavat Julajev", KHL), Ralfs Freibergs (Boulinggrīnas "Falcons", NCAA);

uzbrucēji - Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas "Dinamo"), Mārtiņš Karsums (Maskavas "Dinamo", KHL), Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts (abi - Jaroslavļas "Lokomotiv", KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Kaspars Daugaviņš (Ženēvas "Servette", Šveice), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes "Pinguine", Vācija), Koba Jass (Liberecas "Bili Tygri", Čehija), Juris Štāls ("Poprad", Slovākija), Armands Bērziņš (Atirau "Beibaris", Kazahstāna), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!