Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas skeletonisti Tomass Dukurs un Martins Dukurs otrdien aizvadīja trešo un ceturto Pekinas olimpisko spēļu treniņbraucienu, kuros latvieši bija ārpus ātrāko trijnieka, bet viņus apdzina mājas trases pārstāvji no Ķīnas.

Skeletonisti otrdien otro dienu pēc kārtas aizvadīja pa diviem treniņbraucieniem Pekinas olimpisko spēļu trasē.

Pirmajā braucienā ātrākais bija mājinieks Jaņs Veņgans, viņam sekoja vācietis Aksels Jungs (+0,13 sekundes), bet viņa tautietis Kristofers Grothērs ieņēma trešo vietu (+0,26). Tieši Grothērs bija ātrākais pirmajā un otrajā treniņbraucienā pirmdien.

Tomass Dukurs uzrādīja septīto labāko laiku (+0,49), bet Martins Dukurs bija vietu zemāk (+0,72). Ātrāk par latviešiem atkal nobrauca Jiņs Džens (+0,33), kurš bija piektais. Siguldas trases starta rekorda īpašnieks Pasaules kausa posmos piedalījies tikai divas reizes, turklāt abas reizes to darījis Latvijā.

Ceturtais bija Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāvis Aleksandrs Tretjakovs (+0,27), bet sestais palika vācietis Aleksandrs Gasners (+0,36).

Savukārt dienas noslēdzošajā treniņbraucienā visātrākais bija Tretjakovs, kuram pa 0,17 sekundēm piekāpās gan Jaņs, gan Jiņs. Negaidīti augstajā ceturtajā vietā atzīmējās itālietis Amedeo Baņiss (+0,45), piekto vietu ieņēma Tomass Dukurs (+0,48), bet mazliet no viņa atpalika Grothērs (+0,53) un Martins Dukurs (+0,55).

Jāpiebilst, ka Jiņs Džens trešajā treniņbraucienā startu veica 4,64 sekundēs, kas ir ievērojami ātrāk nekā gandrīz visu viņa konkurentu uzrādītie laiki. Tomasam Dukuram ātrākais starts bijis 4,88 sekundes, bet Martins Dukurs uzrādījis laiku 4,97 sekundes, ceturtajā treniņbraucienā skeletonu pat iestumjot vien 5,07 sekundēs.

Ziņots, ka pirmajā treniņu dienā Tomass Dukurs vienu reizi veica otro labāko braucienu, bet Martins Dukurs treniņos augstāk par sesto vietu nav bijis.

Otrdien no rīta trešo un ceturto treniņbraucienu aizvadīja arī dāmas, Endijai Tēraudai divas reizes atzīmējoties ar 19. labāko laiku. Jau otro reizi labāko laiku uzrādīja 19 gadus vecā Ķīnas sportiste Džao Daņa, kura Pasaules kausa sezonas kopvērtējumā ieņēma tikai 26. vietu.

Trešdien sekos pēdējie treniņbraucieni, bet kungi oficiālās sacensības aizvadīs ceturtdien un piektdien, savukārt dāmas startēs piektdien un sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!