Foto: LETA

Pekinas olimpisko spēļu desmitajā dienā Baiba Bendika biatlonā startēs desmit kilometru iedzīšanā, Latvijas hokejisti tiksies ar Slovākiju, šorttrekā 500 metros startēs Roberts Krūzbergs, bet kalnu slēpošanā milzu slalomā piedalīsies Miks Zvejnieks.

Pulksten 11 biatlonā sacensības sāksies desmit kilometru iedzīšana sievietēm, kur ar 50. numuru startēs Bendika. Arī turpmāk minēts laiks tobrīd Latvijā. Sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanāls (LTV7).

Sprintā piektdien Bendika ieņēma 50. vietu, no uzvarētājas Martes Ulsbū Reiselannas no Norvēģijas atpaliekot par divām minūtēm un 36,4 sekundēm. Ar šādu deficītu latviete uzsāks sacensības.

Pirmā trasē dosies norvēģiete, bet viņai ar 30,9 sekunžu atstarpi sekos sudraba laureāte sprintā zviedriete Elvīra Ēberja, bet ar 37,2 sekunžu atstarpi - bronzas godalgas ieguvēja Doroteja Vīrere no Itālijas.

Startam pieteiktas 60 sportistes.

Latvijas biatloniste 2018. gada olimpiskajās spēlēs Phjončhanā sprintā finišēja 39. vietā, bet iedzīšanā pakāpās uz 33. vietu.

Iepriekš aizvadītajā 15 kilometru "klasikā" Pekinā Bendika sasniedza sliktāko rezultātu savā olimpietes karjerā, ar sešām soda minūtēm ieņemdama 58. vietu.

Šajā sezonā iedzīšanā Bendika Pasaules kausa posmos startējusi divreiz, gan Hohfilcenē ar piecām kļūdām šaušanā, gan Oberhofā ar sešiem "pūdeļiem" ierindojoties 37. vietā.

Pulksten 6.10 pēdējo spēli C grupā ar Slovākiju aizvadīs Latvijas hokejisti. Sacensības tiešraidē translēs LTV7.

Pirmajā mačā ceturtdien Latvija ar 2:3 piekāpās Zviedrijas valstsvienībai, bet dienu vēlāk ar 1:3 atzina Somijas pārākumu.

Slovākija šīm izlasēm ir piekāpusies ar attiecīgi 1:4 un 2:6.

Varbūt jau svētdien ierindā atgriezīsies mačā pret Somiju savainotais Lauris Dārziņš.

Sestdienas brīvajā ledus treniņā piedalījās visi trīs vārtsargi, Andris Džeriņš un vēl seši hokejisti, kuriem pagaidām nav bijis iespējas spēlēt turnīrā vai bijis mazs spēles laiks. Daļa no hokejistiem strādāja trenažieru zālē, citi izvēlējās atpūsties.

Uzbrucējs Mārtiņš Karsums pagaidām nav atgriezies komandas rīcībā, lai kopā ar to gatavotos nākamajai spēlei.

Vienīgajā pārbaudes spēlē pirms turnīra Latvijas izlase pirmdien ar 1:2 piekāpās Dānijas hokejistiem, maču vienas stundas garumā aizvadot treniņa režīmā.

2018. gada spēlēm Latvija nekvalificējās, bet Slovākija ieņēma 11. vietu. Latvija sesto reizi spēlē olimpiskajās spēlēs, augstāko vietu - astoto - ieņemot pirms astoņiem gadiem Sočos.

Triju grupu uzvarētājas un labākās otrās vietas ieguvējas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas izslēgšanas spēlē noskaidros atlikušās ceturtdaļfināla dalībnieces.

Plkst.13 šorttrekā sāksies ceturtdaļfināli 500 metru distancē vīriešiem, plkst.13.27 notiks pusfināli, bet pulksten 14.09 un pulksten 14.14 attiecīgi B un A fināls.

Krūzbergs piecu slidotāju konkurencē ar 34. numuru uz starta dosies otrajā ceturtdaļfinālā.

Pusfinālā iekļūs pa diviem labākajiem šorttrekistiem katrā no četriem ceturtdaļfināliem, kā arī divu ātrāko laiku īpašnieki trešo vietu ieņēmēju vidū.

Priekšsacīkstēs Krūzbergs savā slidojumā ieņēma trešo vietu, bet spēja kvalificēties sacensību ceturtdaļfinālam, uzrādot labāko laiku no automātiski ceturtdaļfinālu nesasniegušajiem sportistiem.

Sacensības uzsāka 32 atlēti, bet ceturtdaļfinālā startēs 20 labākie.

Krūzbergs ir spēļu debitants.

Pulksten 4.15 kalnu slēpošanā sāksies sacensības milzu slalomā vīriešiem, bet pulksten 7.45 notiks otrais brauciens. Pirmo braucienu tiešraidē translēs LTV7.

Olimpisko spēļu debitants Miks Zvejnieks trasē dosies ar 57. numuru.

Startēs 89 kalnu slēpotāji.

Svētdien medaļas tiks sadalītas septiņās disciplīnās: kalnu slēpošanā, biatlonā, distanču slēpošanā, šorttrekā un ātrslidošanā.

Pekinā Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāv 57 sportisti 11 sporta veidos: ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, daiļslidošanā, distanču slēpošanā, frīstailā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā, šorttrekā, tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā.

Pēc olimpiskajām spēlēm turpat Pekinā no 4. līdz 13. martam norisināsies paralimpiskās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!