Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas kamaniņu sportiste Elīza Tīruma piektajā un sestajā Pekinas olimpisko spēļu treniņbraucienā ieņēma vietas labāko desmitniekā, bet Elīna Ieva Vītola piektajā braucienā nav finišējusi, liecina sacensību mājaslapa.

Svētdienas rītā kamaniņu braucējas dāmu vieninieku konkurencē aizvadīja piekto un sesto treniņbraucienu. Šoreiz visas 35 sportistes startēja vienā grupā.

Dienas pirmajā braucienā ātrākā bija vāciete Jūlija Taubica. Elīza Tīruma ieņēma desmito vietu (+0,620 sekundes), Kendija Aparjode ierindojās 14. pozīcijā (+0,723 sekundes), bet Elīna Ieva Vītola nefinišēja.

Jāpiebilst, ka arī iepriekšējo divu olimpisko zeltu ieguvēja Natālija Gaizenbergere (Vācija) veica neveiksmīgu braucienu, savai tautietei piekāpjoties par teju četrām sekundēm (+3,919) un ieņemot 31. vietu.

Savukārt noslēdzošajā treniņbraucienā labāko laiku uzrādīja tieši Gaizenbergere, bet Tīruma bija sestā (+0,428 sekundes). Devīto labāko laiku uzrādīja Aparjode (+0,644 sekundes), bet Vītola finišēja 12. vietā (+0,686 sekundes).

Iepriekšējos treniņbraucienos Tīruma kopējā konkurencē jau trīsreiz ieņēma vietu Top 10, bet viņas labākais brauciens ļāva ieņemt septīto pozīciju.

Dāmas vieninieku disciplīnā pirmdien sāks oficiālās sacensības, bet medaļniekus noskaidros otrdien.

Savukārt svētdien trešo un ceturto braucienu aizvadīs kungi. Pēc pirmās sacensību dienas Kristers Aparjods ir piektais, Gints Bērziņš ieņem sesto vietu, bet Artūrs Dārznieks ir 22. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!