Pedagoģijas studiju programmas šogad absolvējušo skaits ir mazāks nekā Latvijā trūkstošo pedagogu skaits, bet pašlaik skolotāju trūkuma problēmu saasinājis arī tas, ka nevakcinētie pedagogi neturpina darbu. Par to, kā risināt pedagogu trūkuma problēmu, 13. decembrī raidījumā "Spried ar Delfi" Alina Lastovska iztaujāja izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci (JKP) un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāju Ingu Vanagu.

Jau ziņots, ka pedagoģijas studiju programmas šogad absolvējušo skaits ir mazāks nekā Latvijā trūkstošo pedagogu skaits, piektdien Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) rīkotajā konferencē "Kur tu esi, skolotāj?" sacīja fakultātes profesore Linda Daniela.

Konferencē tika pausts, ka pirmsskolas un sākumskolas pedagogu trūkums Latvijā tuvojas kritiskajai robežai.

Pēc Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) datiem, uz 15.novembri kopējais trūkstošo pedagogu skaits Latvijā bija sasniedzis 1330. Vislielākais pedagogu trūkums bija novērojams tādos mācību priekšmetos kā matemātika, latviešu valoda, dizains un tehnoloģijas, attiecīgi 110, 105 un 116 skolotāji, norādīja LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos Ināra Dundure.

Vienlaikus viņa akcentēja arī atbalsta personāla trūkumu – trūkstot 529 darbinieku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!