Ceturtdien, 4.septembrī, Ķīpsalā ar svinīgu ceremoniju tika atklāta gada vērienīgākā Baltijas valstīs nozīmīgākā pārtikas izstāde "Riga Food 2014". Izstādes ietvaros no 4. līdz 7. septembrim var apskatīt nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcijas, notiek atraktīvi pavāru, konditoru, bārmeņu un baristu konkursi, šovi un citi daudzveidīgi, izglītojoši pasākumi.

Šogad izstādē savus produktus un pakalpojumus prezentē vairāk nekā 650 dalībnieki no 40 pasaules valstīm. "Riga Food 2014" skatāmi vairāk nekā 11 valstu nacionālie kopstendi – Baltkrievijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Kanādas, Polijas, Ungārijas, Uzbekistānas u. c. Pirmo reizi izstādē darbosies arī Ukrainas nacionālais stends.

Īpaši kupli ir pārstāvēti Latvijas uzņēmumi, kuri jau otro gadu startē ne tikai atsevišķos stendos, bet arī Latvijas nacionālajā kopstendā un visu četru Latvijas reģionu ekspozīcijās. Mājražotāji, sīkražotāji, mazie un vidējie uzņēmumi visas četras izstādes dienas piedāvā izbaudīt Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales kolorītu, viesmīlību un tradicionālos ēdienus.

Šodien, 5.septembrī, no pulkst.10 līdz plkst.16 varēs apskatīt konkursa "Latvijas gada konditors 2014" dalībnieku darbu izstādi. Tāpat laikā starp plkst.11.30 un plkst.12.45 izstādes apmeklētāji varēs piedalīties itāļu šefpavāra Alesandro Tamburīni (Alessandro Tamburini) vadītā meistarklasē par jaunākajiem makaronu veidiem, kā arī nodegustēt šokolādes makaronus. Interesentus ap sevi pulcēs arī atraktīvākie Latvijas bārmeņi, rādot savas prasmes konkursā "Ātrākais Latvijas bārmenis".

Sestdien, 6.septembrī, no plkst.9 līdz plkst.12 visiem gardēžiem būs iespēja mācīties gatavot sviestu un siet sieru Sviesta un siera siešanas darbnīcā. Savukārt pēcpusdienā no plkst.14 līdz plkst.15 restorāna plānota "Terra" šefpavāra Fabiana De Vrīsa (Fabian De Vries) meistarklase.

Izstādes pēdējā dienā, 7.septembrī, plkst.10 interesenti varēs vērot procesu vai arī paši piedalīties vidzemnieku brokastu gatavošanā un biezputras vārīšanā. Pusdienas laikā visi veselīga dzīvesveida piekritēji gaidīti uz "Graci" musli brokastu gatavošanas meistarklasi ar Kristapu Sīli.

Izstādes darba laiks:

5.–6.septembris 10.00–19.00

7.septembris 10.00–17.00

Biļešu cenas:

Pieaugušajiem – 4,50 eiro

Skolēniem, studentiem, pensionāriem – 3,50 eiro

Ģimenes biļete (6. ,7. septembrī) – 13 eiro (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!