Foto: Shutterstock

19. un 20. aprīlī Rīgas Centrāltirgus aicina ikvienu uz Lieldienu iešūpošanas svinībām un tirdziņu Nēģu laukumā. Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties zivju produkciju, mājas kūpinājumus, putraimu desu, pašceptu maizīti, amatnieku darinājumus, kā arī piedalīties meistarklasēs un mieloties ar gardu šašliku, siltu uzbeku plovu vai kādu siltu dzērienu, informē AS "Rīgas Centrāltirgus" pārstāve Zane Lapko.

Piektdien, 19.aprīlī jau no pulksten 8 Nēģu laukumā darbosies Lieldienu gadatirgus, kas pulcēs amatniekus un mājražotājus no visas Latvijas. Līdzās dažādiem gardumiem tirdziņā būs atrodami lina izstrādājumi, mājās gatavotas sveces un ziepes, vara rotas, bižutērija, koka amatniecības izstrādājumi un citas rokām darinātas dekoratīvas un praktiskas lietiņas.

Paralēli tirdziņa norisei, sākot no pulksten 11 līdz 16 bērniem un ģimenēm būs iespēja iesaistīties interesantās Lieldienu atrakcijās, piedaloties dažādās radošajās darbnīcās – koka olu gatavošanā, joku karikatūru un filca zaķu piespraužu veidošanā, Lieldienu dekoru darbnīcā, trauku apgleznošanā un zaķa portretu krāsošanā.

"Kopā ripināsim olas un uzstādīsim Centrāltirgus olu kauju rekordu. Īpašs pārsteigumus mazākajiem apmeklētājiem – Centrāltirgū viesosies Lieldienu Zaķis, kurš visu gadu krājis sīpolu mizas un sagatavojis novārījumu olu krāsošanai tirgus placī, kā arī Zaķa pūkainie draugi – truši aplociņā, kur tos visi varēs labi apskatīt un nofotografēties kopā ar tiem," atklāj Centrāltirgus pārstāve.

Būs arī šūpoles, muzikāli priekšnesumi no Roberta Gobziņa un DJ Garjāņa, pavāru meistarklases un degustācijas Grilētāju Brālības pavadībā.

Sestdien, 20. aprīlī turpināsies īpašais Lieldienu gadatirgus un par Lieldienu noskaņu visas dienas garumā rūpēsies dīdžeji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!