Foto: Inita Dāniele
Dabas muzeja mikoloģe Inita Dāniele nosaukusi savu "muļķu drošo" ēdamo sēņu TOP desmitnieku. Visas desmit sēnes cepamas bez vārīšanas!

"Facebook" grupā "Latvijas Mikologu biedrība un draugi" Inita Dāniele paskaidro, ka "muļķu drošās" sēnes ir pašas izgudrots termins viegli atšķiramām sēnēm – tādām, kuras nav sajaucamas ne ar vienu indīgu sēni, ja tik drusku piedomā un paskatās galvenās pazīmes. Savam ēdamo sēņu desmitniekam mikoloģe izvēlējusies drusku neierastākas, tomēr ēdamas sēnes. Turklāt tās visas ir cepamas uzreiz – bez vārīšanas!

Inita Dāniele saka: "Tā kā ziemai neko nemarinēju, nesālu, ja nu vienīgi saceptas iemetu saldētavā (ja ir vieta), tad vācu galvenokārt uzreiz cepamās sēnes, jo nepatīk noņemties ar vārīšanu. Tā kā visas minētās cepamas bez vārīšanas! Neliela piezīme: ja kādu sēni ēdat pirmo reizi, sāciet ar mazumiņu, jo nevar zināt, kā jūsu organisms reaģēs! Vienam nekas, bet otram no tā paša var gadīties vēdergraizes."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!