Foto: DELFI
Šķiet, ka jautājums, kāpēc tirgū vispār būtu jāēd un jādzer, ir noskaidrots. Eiropā tas ir populārs brīvā laika pavadīšanas modelis, kur lietderīgo – iepirkšanos – var apvienot ar patīkamo – izklaidi. Esot ārzemēs, esam sajūsminājušies par ēdināšanas kvartāliem tirgu teritorijās, un galu galā – vēl pirms dažiem gadiem ar milzu cerībām Rīgas Centrāltirgū darbu sāka "Gastro tirgus". Tagad mazliet vairāk nekā mēnesi jaunajā Āgenskalna tirgū dažādi ēdinātāji darbojas visā tirgus otrajā stāvā. Kas šobrīd notiek ar ēdināšanu Rīgas lielākajos tirgos?

Centrāltirgus "spāņu kauns"

"Centrālais Gastro tirgus" ar vairāk nekā 30 ēdināšanas vietām Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā tika atklāts 2019. gada februārī. Visam vajadzēja būt lieliski, un neilgu laiku viss arī bija lieliski. Plānā bija tūristu plūsma, vietējo klientu lojalitāte, rēķinot viena apmeklējuma čeka lielumu 3–7 eiro robežās, daudzveidīgs ēdiens, koncerti – konceptam vajadzēja būt veiksmīgam.

Diemžēl nebija. Kādu brīdi "Gastro tirgus" bija "must have" vieta, karstākais pilsētas jaunums. Problēmas sākās diezgan drīz, un tad atnāca arī kovids. Sākās koncepta attīstītāju konflikti ar Centrāltirgus vadību, un "Gastro tirgum" pienāca beigas. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!