Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Mākslas akadēmijas pagalmā un dārzā sestdien notika ikgadējā Burbuļu parāde – šampanieša cienītāju gaidītākie vasaras svētki. Šampanietim un dzirkstošajam vīnam veltītais festivāls burbuļo jau 10. reizi, un apaļā jubileja tika nosvinēta godam.

Festivāla 10. jubilejas pasākumi tika izdaiļoti ar pamatīgiem šampanieša un dzirkstošā vīna plūdiem. 24. un 5. augustā gardēži tika lutināti šampanieša vakariņās un meistarklasēs, bet sestdien festivāla kulminācija kā vienmēr bija Burbuļu parāde, kas šogad vainagojās arī ar Šampanieša Galā ballīti.

Kopš 2012. gada, kad festivāls tika atklāts ar šampanieša meistarklasi pasaulslavenā vīnziņa Pītera Liema vadībā, festivāla komanda cītīgi izglītojusi sabiedrību par šampanieša un dzirkstošo vīnu kultūru, pieaicinot ekspertus un pasaules vadošos vīndarus dažādās meistarklasēs un pasākumos, kā arī uzņēmusies šefību par Latvijas vīnmīļu gaidītākajiem notikumiem – konkursa "Gada vīns Top 101 Wines + Chefs" degustāciju, kā arī "Baltic Wine List Awards" konkursu, kura ietvaros tiek noskaidrots, kuri ir Rīgas, Tallinas, Viļņas labākie un vīnmīļiem draudzīgākie restorāni un bāri.

Dzirkstošā foto galerijā tverti šī gada Burbuļu parādes mirkļi, kuros sevi un draugus atpazīs šampanieša cienītāji un gardēži, kuri sestdien pulcējās Mākslas akadēmijas dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!