Sestdien, 26. augustā, Vecrīgā, Jēkaba arkādes 2. stāvā un apkārtnē pulcēsies daudzi – tur notiks Rīgas kokteiļu festivāls, kas tiek rīkots kokteiļu pasaules čempiona Staņislava Jonāna vadībā. Kā vēsta festivāla rīkotāji, pasākumā notiks meistarklase pareizai kokteiļu gatavošanai mājās, eksperti skaidros par mokteiļiem jeb alternatīvajiem kokteiļiem un aperitīviem, kā arī stāstīs par pasaules tendencēm.

Kā stāsta Staņislavs Jonāns, rūpējoties par atbildīgu alkohola lietošanu, viesiem tiks nodrošināts dzeramais ūdens un darbosies ēdināšanas zona ejā starp kazarmām un stāvvietu. "Būs izveidots pasākuma zonējums ar iespēju iegadāties biļetes ar sēdvietu pie galda. Pasākumu vadīs vakara vadītājs Ansis Ancovs un par muzikālo noformējumu rūpēsies DJ All-viss. Festivāla noslēgumā programmā plānota DJ performance, kā arī koncerts Žorža Siksnas izpildījumā," uz festivālu vilina kokteiļu pasaules čempions.

"Vēlējos radīt pasākumu, kurš apvienotu nozares ekspertus un profesionāļus, kokteiļu entuziastus un tos, kuri vēlas uzzināt vairāk par kokteiļu pagatavošanu savās viesībās vai mājās. Īpaša uzmanība tiks veltīta meistarklašu programmai, izglītojot un sniedzot iespēju nobaudīt dzērienus un kvalitatīvi pavadīt laiku. Ņemot vērā būtiski pieaugošo interesi par kokteiļu kultūru un redzot, cik ļoti tā ir attīstījusies ārvalstīs, mūsu komandai bija skaidrs, ka tas ir tikai laika jautājums, kad tāds pasākums parādīsies Latvijā, " uzsver Staņislavs Jonāns.

Pasākuma laikā norisināsies kokteiļu konkurss "Rīgas kokteiļu meistars" starp sabiedrībā atpazīstamām personām. Plašāku informāciju un pasākuma programmu skatīt festivāla "Facebook" profilā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!