Foto: Paxton & Whitfield/Facebook

Svētku laiks ir klāt! Tāpat kā viena no visvairāk gaidītajām tradīcijām gadā: populārā adventes kalendāra pirmā lodziņa atvēršana. Mūsdienās pieejamo kalendāru klāsts ir daudz plašāks par parasto piena šokolādes kumosiņu. Tagad šīs izcili izdekorētās kastītes ir pildītas ar visu veidu garšīgiem ēdieniem.

Kad sākām veidot apkopojumu par labākajiem 2023. gada pasaules adventes kalendāriem, sapratām, cik grūtu uzdevumu esam uzņēmušies. Adventes kalendāru tirgus šogad piedzīvojis absolūtu sprādzienu. Vēl bez klasiskajiem šokolādes saldumu kalendāriem uz urrā iet arī skaistumkopšanas adventes kalendāri, rotaļlietu adventes kalendāri un pat alkoholisko dzērienu adventes kalendāri. Savukārt labākajos ēdiena kalendāros tagad ir iekļauti teju visi pārtikas produkti – sākot no zefīriem, beidzot ar dažādie sieriem.

Adventes kalendārs, kas pildīts ar asajām mērcēm

Šis kalendārs nav paredzēts maigas garšas cienītājiem! Veidotāji sola, ka, iegādājoties šo kalendāru ar dažāda pikantuma mērcēm, kļūs siltāk aukstākajos ziemas vakaros. Kalendārā var atvērt 12 durtiņas, kurās iekšā paslēpušās pikantās mērces, piemēram, "Habanero Evil", "Garlic Reaper", "Chipotle BBQ", "Zombie Apocalypse" un citas.

Adventes kalendāra cena: 50 ASV dolāri.

Mini ievārījumu burciņu kalendārs

"Bonne Maman" ļoti gaidītais adventes kalendārs tiek laists klajā jau ilgu laiku pirms svētku sezonas, turklāt tas parasti ātri tiek izķerts. Šim kalendāriem jau izveidojusies fanu bāze, kas tos iegādājas, tiklīdz tie nonāk pārdošanā. Ažiotāža daļēji rodas tāpēc, ka kalendārā iekļautas īpašas ievārījuma garšas, kas nebūs atrodamas citos veikalos.

24 dienu kalendārā ieliktas 23 mazmazītiņas ievārījumu un konservu burciņas, kā arī viena medus burciņa, lai palīdzētu saldināt vēsos decembra rītus.

Svētku 2023. gada izdevums tika veidots tā, lai kalendārs atgādinātu Ziemassvētku vecīša darbnīcu ar durvīm. Kopš 2016. gada, kad kalendārs pirmo reizi nonāca apritē, katru gadu tiek pievienotas aizvien jaunas garšas.

Adventes kalendāra cena: 45 ASV dolāri.

Kalendārs nūdeļu mīļotājiem

Tiem, kas parasti priekšroku dod sāļajam, nevis saldajam adventes kalendāram, lieti noderēs 12 dienu nūdeļu kalendārs. Lai gan tas arī izskata ziņā nav līdzīgs tradicionālajam adventes kalendāram, šis darinājums ir jautrs un pievilcīgs, it sevišķi jaunajai paaudzei, kas gluži vai dievina nūdeļu ēdienus. Tajā iekļautas četras garšas, visas iepakotas krāsainā kastē.

Cena: 40 ASV dolāri.

Adventes kalendārs pavāriem

Šis ģeniālais adventes kalendārs piedāvā pa garšvielu paciņai dienā (brokastīm, pusdienām vai vakariņām), lai papildinātu iecienītākās receptes un iepazītu jaunas aizraujošas garšu kombinācijas. Klāt nāk arī glancēta pavārgrāmata ar vairāk nekā 50 receptēm.

Cena: 100 ASV dolāri (kopā ar grāmatu).

Siera adventes kalendārs

Domāts siera cienītājiem! Iekšpusē paslēpti 24 siera gabaliņi, kas katrs sver 75 gramus. Katrs siers ir sagriezts un iesaiņots ar rokām, un, kā ziņo kalendāru pircēji, tas caurstrāvo ražotāju mīlestību un rūpes pret saviem klientiem. Šis kalendārs pie cilvēkiem nonāk trīs piegādes reizēs, lai viss būtu svaigs. Turklāt katrā sūtījumā būs iekļauta arī informācija par to, kas ir konkrētās dienas siera ražotājs un dažas idejas par šī siera saderību ar citām receptēm.

Kalendārā cena: 150 ASV dolāri.

"Pringles" adventes kalendārs

Iekšpusē: 24 kārbiņas (40 grami katra) četrās garšās (oriģinālā, ar sāls un etiķa garšu, ar skābā krējuma un sīpolu garšu, kā arī BBQ garša).

Mēs bijām nedaudz pārsteigti, uzzinot, cik patiesībā populārs ir "Pringles" adventes kalendārs: tiešsaistē to meklē vairāk nekā jebkuru citu. Bet tas ir loģiski, jo katru bundžiņu var dalīt ar brāļiem un māsām, izvairoties no ikdienas strīdiem par to, kuram ir labāks gardums. Cilvēki gan sūrojas, ka būtu bijis jaukāk redzēt vairāk garšu.

Cena: ap 45 eiro.

Vīna adventes kalendārs

Šis kalendārs piedāvā izbaudīt vīnu no "Vinebox" ikgadējās Ziemassvētku izlases. Ir divas kolekcijas, no kurām izvēlēties: "Cozy", kurā ir 12 sarkano vīnu 100 mililitru pudelītes, un "Chill", kurā ir 12 baltās un rozā vīnu kombinācijas. Visi vīni nāk no slaveniem vīna reģioniem, un kalendārs piedāvā pat virtuālas degustācijas, ko vada profesionāli someljē. Katrs adventes kalendārs tiek piegādāts žilbinošā kastītē ar mākslas apdruku.

Ir iespēja iegādāties vienu vai arī pirkt abus, lai decembris būtu izcils vīna degustācijas mēnesis!

Vīna kalendāra cena: 129 ASV dolāri.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!