Foto: Shutterstock

Burbuļtējas jau ilgāku laiku pārņem "TikTok" pasauli un jauniešu, kā arī daudzu pieaugušo sirdis. Iespējams, esi redzējis īsos video no mammu un meitu burbuļtējas randiņiem vai pusaudžu dzimšanas dienas ballītēm, kur neiztrūkstoša loma ir tieši šim dzērienam. Šķiet, ka pat maziem bērniem patīk burbuļtējas. Bet, ņemot vērā bažas par augsto cukura saturu un kofeīna daudzumu, rodas jautājums, vai tās ir ieteicamas bērniem un pusaudžiem? Vai tās nerada atkarību? Un, kas tad ir labāk – burbuļtēja vai gāzētā limonāde?. Tāpēc, pirms traukties uz burbuļtēju kafejnīcu, izlasi šos ieteikumus.

Kas ir burbuļtēja?

Dažādos avotos teikts, ka burbuļtēja izgudrota Taivānā 20. gadsimta astoņdesmitajos gados, lai gan precīza izcelsme ir nedaudz apšaubāma. Piemēram, Amerikas Savienotajās Valstīs dzēriens nonāca deviņdesmitajos gados, kad to iecienīja Amerikā dzīvojošie aziāti.

Šobrīd dzērienu galvenokārt iecienījuši tīņi, daļēji pateicoties burbuļtējas popularitātei tiktokeru vidū un saistībai ar tādām korejiešu popzvaigznēm kā Blackpink. Turklāt slava un atzinība jau sen pārkāpusi Amerikas robežas, jau labu laiku arī Latvijā jaunieši nespēj sev atteikt burbuļtējas priekus. Burbuļtēju kafejnīcas daudziem ir kļuvušas ne tikai par iecienītāko atpūtas vietu pēc stundām, bet arī par dzimšanas dienas svinību galamērķi.

Bet kas tad īsti ir burbuļtēja? Tā ir pienaina, saldena, ledus melnā tēja vai ledus zaļā tēja, kas papildināta ar tapiokas "pērlītēm" jeb bumbiņām un dažādiem aromatizētiem sīrupiem, augļu maisījumiem un citiem papildinājumiem. Burbuļtējas pieejamas daudzās un dažādās košās krāsās un izteiksmīgās garšās. Patiesībā šo populāro dzērienu var pagatavot arī mājās – recepti atradīsi šeit!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!