Foto: Shutterstock

Ja esi starp tiem, kas pie dārzeņu stenda tomēr izvēlas avokado atstāt, jo nepatīk ķēpa ar mizošanu, griešanu un kauliņa izņemšanu, tad šie padomi mainīs paradumu, un avokado sagatavošana vairs nešķitīs neiespējamā misija.

Avokado nomizošana, sagriešana un kauliņa izņemšana itin nemaz nav sarežģīta, ir tikai jāzina labākā pieeja, kā to darīt, lai lielākā daļa augļa tomēr nonāk ēdienā, nevis pie mizas vai izķēpāta.

Visērtāk sagriezt mīkstu un jau nogatavojušos augli būs tad, ja pārgriezīsi to uz pusēm, tad katru pusīti griežot savā virzienā, sadalīsi divās daļās. Vienā pusītē noteikti būs palicis kauliņš, un to var izņemt ar ēdamkarotes palīdzību, vai ar asu nazi iecirst tajā, un tad, nedaudz pagriežot to, izņemt. Pašu augļa mīkstumu pēc tam var izgrebt ar ēdamkaroti vai arī ar nazi iegriezt gabaliņus un tikai tad izgrebt.

Cietus un ne tik gatavus avokado var mizot, nesagrieztus uz pusēm, taču šādā pieejā tomēr liela daļa augļa mīkstuma tiek izmesta līdz ar mizām, tāpēc vienmēr izvēlies gatavus augļus, tie būs arī gardāki un vieglāk gatavojami.

Salātu gatavošanai visērtāk katrā pusītē iegriezt gabaliņus un tad tos izgrebt, bet, ja nepieciešamas plānas šķēlītes, tad katru pusīti noliec uz dēlīša ar miziņu uz augšu, iegriez vairākas līnijas mizā un tad nomizo. Šādi būs vieglāk sagriezt plānas šķēles, nekā vēl nenomizotā auglī.

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!