To, ka uz grila iespējams pagatavot visdažādākās maltītes, atkal un atkal apliecina "Latvijas Grilētāju apvienības" grila skolas padomi. Šoreiz pavisam vienkāršu maizīšu uzkodu māca pagatavot bloga "Pipars" autors Rojs. Jaunais kulinārijas entuziasts to dara tik viegli, ka skaidrs – pa spēkam tas būs arī bērniem.

Lai pagatavotu uzkodu maizītes ar liellopa gaļas bumbiņām, vajadzēs liellopa malto gaļu, garšvielas gaļai, labi kūstošu sieru, hotdoga maizītes un kādu mērce, kas pašiem vislabāk garšo. Vispirms gan nedrīkst aizmirst iekurināt grilu – maltās gaļas bumbiņu apcepšanai noderēs speciāla panna, ko novietot uz grila. Rojs maltās gaļas bumbiņas gatavo pavisam vienkārši – sajauc gaļu ar garšvielām, saveļ bumbiņas un tās grilē, līdz brūnas un gatavas.

Kamēr bumbiņas cepas, maizītēs veic dziļu iegriezumu un paplet tās. Iesmērē maizītēs mērci un ieliec saceptās gaļas bumbiņas. Maizītes pēc tam liec uz grila restītēm un apkaisi ar sieru. Grilam uzliec vāku un cep uzkodu pāris minūtes, lai siers izkūst. Čiks un gatavs!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!