Foto: Shutterstock
Pirms vasaras saulstāvjiem arvien aktuālākas kļūst pārdomas par to, kāda tad mūsdienās ir Jāņu garša. Vai joprojām cieņā pīrādziņi un ķimeņu siers? Varbūt jaunā paaudze nemaz alutiņu nedzer? Atbildes uz šiem jautājumiem vaicājām sociālo tīklu satura veidotājām Ilzei Dobelei un Airitai Kodorānei, kā arī "Jauno pavāru kustības" biedram šefpavāram Kristapam Sīlim.

Asprātīgā satura veidotāja Ilze Dobele jeb @do.ilze, vaicājot par viņas Jāņu garšu, atbild, ka vispirms tie ir latviešiem tik mīļie pīrādziņi un... kokakola bez cukura. "Es vispār neesmu tāda Līgo svinētāja, nekad mūžā, man šķiet, pat neesmu sekojusi tradīcijām. Jāņu siers man ne pārāk garšo. Varu nedaudz apēst, bet tik daudz, cik citi cilvēki var ieēst, es nevaru. Varbūt šašliks, bet pēc tam sāp vēders," stāsta Ilze. Šajos svētkos viņa priekšroku dod mājas salātiem un kādam gardam kvasam.

Airita Kodorāne jeb @airitata sociālajos tīklos sekotājus lutina ar glītu un diezgan viegli pagatavojamu ēdienu receptēm gan svētku, gan ikdienas galdam. Gatavošana ir viņas sirdslieta, un Airita bieži dodas iepazīt arī vietējās kafejnīcas un restorānus, daloties ar iespaidiem. Līgo Airita svin laukos ar draugiem: "Svētku sajūtu rada draugi un mīļie tev apkārt, un galvenais, lai nav lietus!"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!