Vasaras sezona nav iedomājama bez grila ballītēm. Teju ikviens no mums ir gatavībā ballēties kopā ar draugiem, ģimeni, kaimiņiem vai darba kolēģiem, tomēr piekritīsi, ka nepietiek tikai ar vēlmi, ir jāzina arī tas, cik daudz pārtikas gādāt šim pasākumam. Ar minēšanu šeit nepietiks! Pretējā gadījumā ledusskapi piepildīs gaļas krāvumi vai arī ballītes karstumā nāksies doties uz veikalu pēc papildu pārtikas (ak, cik apkaunojoši!). Tieši tā iemesla dēļ ir nedaudz jāpaplāno, un mēs esam šeit, lai palīdzētu tev uzzināt, cik tad daudz gaļas un piedevas nepieciešams uz viena cilvēka.

Pārtikas matemātikā konsultē "Gemoss" šefpavāre Ina Poliščenko.

Runājot par grila ballītēm, šefpavāre min: "Plānojot cienastu, jāņem vērā tas, ka grila ballītes parasti notiek ārā, svaigā gaisā, kas nozīmē to, ka arī apetīte ir lielāka, vēl jo vairāk, ja notiek dažādas aktivitātes – spēles."

Ak, gaļa jebkura grilballītes zvaigzne!

Laiks gaļas matemātikai! Ina Poliščenko stāsta, ka, ja ikdienas maltītē apmēram uz vienu personu tiek rēķināti 150-200 grami gaļas, tad šādos pasākumos tie ir jau 200-400 grami uz personu. Vēl jāņem vērā tas, ka parasti gaļai ir arī termiskā apstrāde: pie tās svars paliek mazāks, tāpēc, pērkot gaļu, ir jāņem lielāks svars. Vismaz pusotrs kilograms vairāk. Parasti kāds ēd vairāk, kāds mazāk, bet vidējais svars izlīdzinās.

Bērniem cīsiņi un desiņas

Ja ballīte notiek kopā ar bērniem, tad šefpavāres ieteikums ir mazajiem rakariem svētku galdā celt cīsiņus un desiņas. Jāņem vērā arī tas, ka bērni šādos pasākumos knakstās gar ēdienu, jo pārtiek no ogām, augļiem un citām uzkodām. Uz vienu bērnu ieteikums rēķināt divus līdz četrus cīsiņus, kas kopā būtu 120-150 grami.

Dārzeņi un augļi

Lai gan visbiežāk uz tumšajām restītēm liekam dažādus gaļas produktus, nevajadzētu aizmirst arī par dārzeņiem. Tos grila ballītē var baudīt gan grilētus, gan svaigus. Runājot par dārzeņu piedevu un arī augļu matemātiku, rēķina ap 200–300 gramiem uz personu.

Mērcītes

Savukārt, ja ir jāizvēlas mērces, tad pavāre iesaka klasiku – kečupu un majonēzi, jo tie labi panes temperatūru gan ledusskapī, gan bez tā. Bet, ja izvēlētas jogurtu vai krējuma bāzes mērcītes, tad ieteikums tās turēt aukstumā un papildināt galdu tikai pēc nepieciešamības.

Šefpavāres galvenais noslēdzošais matemātiskais secinājums: "Svētku ballītē cilvēks notiesā no 800 gramiem līdz kilogramam ēdiena, ja vēl to bauda kopā ar dzērieniem."

Bet, cik gan ilgi ārā drīkst turēt produktus ārpus ledusskapja? "Gaļai nav riska sabojāties, jo tās vienmēr ir gatavotas marinādēs. Bet, ja ir īpaši karsts, protams, ieteicamāk būtu izmantot termokastes, kas palīdzēs saglabāt temperatūru. Savukārt, lai ēdiens neapkalstu, to apsedz ar pārtikas plēvi," iesaka Ina Poliščenko.

Lai baudpilnas grila ballītes maltītes!

"Tasty" piedāvātais svētku recepšu špikeris ir īpaši ērti lietojams svētku ēdienkartes sastādīšanai, jo receptes jau ir sadalītas pa kategorijām, un tev atliks vien izvēlēties, kuru no, piemēram, 17 sieriem, 11 pašbrūvētiem atspirdzinājumiem, 14 šašlikiem vai 7 ātrajiem pīrādziņiem celt galdā svētkos. Atradīsi arī padomus, kā pagatavot dažādas mērces, kā arī veģetāro un vegānisku recepšu kolekcijas Jāņu mielastam – no sojšlika līdz burkānlasim.

Maigs un sulīgs vistas šašliks: 17 receptes izcilam rezultātam

Foto: Shutterstock

Viens no populārākajiem uz grila gatavotiem ēdieniem ir vistas gaļas šašliks. Kādēļ tas tā? Jo vistas gaļa ir figūrai draudzīga, salīdzinoši lēta un ļoti ātri pagatavojama. Vēl viena no šīs gaļas priekšrocībām ir tā, ka to nav iepriekš stundām ilgi jāmarinē. Prasmīgi pagatavots vistas šašliks ir maigs un ļoti sulīgs, tādēļ būs lieliska izvēle maltītei, kurā piedalās arī mazie gardēži.

Lasīt vairāk

Jāņu siers – klasisks, kūpināts, uz maizes ziežams: 17 receptes un padomi iesācējiem

Foto: Shutterstock

Svinot Jāņus latviskās tradīcijās, svētku galda klāšanā neiztikt bez tradicionālā siera. Vieglākais ceļš ir iegādāties to jau veikalā gatavu, taču daudz lielāka vērtība būs pašu gatavotam un sietam sieram, kas noteikti tiks notiesāts divreiz ātrāk, jo arī garšas ziņā izkonkurēs pārējos. Turklāt mājās gatavota Jāņu siera garšu un krāsu variācijas ir teju bezgalīgas, ko pierāda arī mūsu piedāvātā 17 recepšu izlase.

Lasīt vairāk

10 vienkāršas mērces dārzeņu salmiņu, čipsu un kartupelīšu gardākai nokraukšķināšanai

Foto: Shutterstock

Piektdienas vakarā reti kuram ir luste veltīt ilgas stundas ēst gatavošanai, tādēļ bieži vien izsalkums tiek remdēts ar uzkodām, kas ērti baudāmas, ar pulti rokā ieslīgstot dīvāna maigajās skavās. Viena no stiprā dzimuma biežākajām izvēlēm šādās reizēs ir čipsi, bet dāmas parasti izvēlas figūrai draudzīgos dārzeņu salmiņus. Lai vakars pie televizora izvērstos īpaši garšīgs, mēs piedāvājam 10 vienkārši pagatavojamu mērču receptes.

Lasīt vairāk

Saldā mielasta klasika – sulīgas un drupenas plātsmaizes ielīgošanai

Foto: Shutterstock

Skaidrs, ka svētku galda klājums ar mājas sieru, pīrāgiem, salātiem, dažādām uzkodām nebūs pilnīgs, ja kaut kur rokas stiepiena attālumā kārdinoši nestāvēs plātsmaizes gabaliņi. Tieši vieglās pagatavošanas un gardā rezultāta dēļ kārums ierindojies par klasiku šajos svētkos, tāpēc ilgi gatavojamās kūkas un tortes aizvieto ar plātsmaizi, un tici, viesi būs pārlaimīgi.

Lasīt vairāk

Uz ugunskura vārīta zupa un citas alternatīvas veselīgākam Jāņu mielastam

Foto: Shutterstock

Tuvojas visvairāk gaidītie jūnija svētki, un ikviena saimniece jau sāk plānot, kādus gardumus cels galdā, ciemiņus sagaidot. Tradīcijas, protams, ir lieliskas — sulīgs šašliks, speķa pīrāgi, siers un alus piešķir svētku noskaņu un iepriecina ikvienu vēderu. Taču var atļauties arī paeksperimentēt un piešķirt Jāņu nakts galdam dažas veselīgas un neparastas nianses.

Lasīt vairāk

14 receptes cūkgaļas šašlika marinādēm un padomi sulīgiem gaļas gabaliņiem

Foto: Shutterstock

Piedāvājam bagātīgu cūkgaļas šašlika marināžu klāstu un eksperta padomus, kas jāņem vērā, izvēloties un cepot gaļu, lai pūles rezultētos mutē kūstošos šašlika gabaliņos.

Lasīt vairāk

Jāņi bez šašlika – veģetāras receptes brangam svētku mielastam

Foto: Shutterstock

Jau labu laiku ierasts, ka Jāņu mielasta pamatu pamats ir šašliks. Un speķa pīrāgi. Un Jāņu siers, kam pievienotas lauku olas, lai tas iekrāsotos skaisti dzeltens. Un plātsmaizes no olu mīklas biskvīta. Un salāti ar olu majonēzes aizdaru. Rodas jautājums – ar ko Jāņos mieloties veģetāra uztura piekritējiem? Pārcilājot "Tasty" krājumus, izvēlējāmies veģetāru ēdienu receptes brangam svētku mielastam.

Lasīt vairāk

10 vienkārši pagatavojamas mērces šašlikam un citiem grilētiem ēdieniem

Foto: Shutterstock

Grila sezona jau labu laiku kā atklāta un, gluži kā katru gadu, ne viens vien centīsies ar saviem kulinārajiem šedevriem pārsteigt draugus, radus un kaimiņus, lai pierādītu, ka ir īstens grilēšanas karalis. Lai izcīnītu šo godpilno titulu, ar mīkstu un aromātisku šašliku nebūs gana, jo tieši prasmīgi piemeklēta mērce piešķirs zeltainajiem gaļas gabaliņiem, kebabiem, folijā ceptiem tupeņiem vai grilētu dārzeņu iesmiņiem īpašu sulīgumu un jaunas garšas nianses. Lai iedvesmotu tevi pacelt savu uz grila gatavoto meistarstiķu garšas īpašības jaunā līmenī, piedāvājam vairākas vienkārši pagatavojamu mērcīšu variācijas

Lasīt vairāk

Svētkos jau drīkst! 33 sātīgi salāti ar dāsnu majonēzes aizdaru

Foto: Shutterstock

Diētas, atslodzes dienas, sulu kūres un citas izdarības mūžīgajā cīņā par ideālām auguma aprisēm ir daudzu sūrā ikdiena, tādēļ Ziemassvētki vai Jaunais gads ir tā reize, kad vari atļauties palutināt sevi ar ko, iespējams, sen nebaudītu – sātīgiem salātiem ar dāsnu majonēzes aizdaru. Pēc svētkiem, protams, atkal dzersim kefīru, "knābāsim" vārītu vistas fileju un grauzīsim salātlapas, bet šodien iestum svarus dziļāk pagultē un uzmet mērlenti uz skapja!

Lasīt vairāk

Pīrādziņi uz ātru roku: 7 elementāras receptes ikdienai un svētkiem

Foto: Shutterstock/Privātais arhīvs kolāža

Latviskie godi nav iedomājami bez nāsi kņudinošās pīrāgu smaržas. Ja tevi no cepšanas attur doma, ka nāksies rauties pa virtuvi, mīcot mīklu līdz devītajiem sviedriem un stundām ilgi gaidot, kad uzrūgs mīkla, tad mūsu sarūpētā ātro pīrādziņu kolekcija tev būs īsts atradums. Kausētā siera mīkla vai trekna skābā krējuma mīkla būs gatava cepšanai jau uzreiz pēc iejaukšanas, bet īpaši slinkajā variantā vari izmantot saldētu kārtaino mīklu. Ja tev nav plīts, nebēdā! Mums padomā ir recepte arī pufīgiem pannā ceptiem pīrādziņiem, bet te atradīsi padomus, kā pagatavot īpaši sulīgu maltās gaļas pildījumu.

Lasīt vairāk

Ķiploku grauzdiņi, grilēta gaļa, desiņas – kādas ir labākās alus un ēdiena saderības

Neskatoties uz to, ka pavasaris pārsteidz ar kādu vēsāku dienu, piknika sezona jau ir sākusies. Līdz ar pirmajiem saules stariem daudzi no mums steidzas pie dabas, lai ceptu un grilētu gaļu, zivis, dārzeņus. Siltajās dienās arī biežāk baudām alu. Līdzīgi kā ēdieniem, kurus mēdzam gatavot un baudīt pie dabas, ir arī dažādi alus veidi, un katram no tiem ir ieteicamās ēdienu saderības. Ar ko labāk baudīt rudzu maizes eilu, kādam ēdienam piederēsies alus ar ogu garšu, bet kādam – alus ar lielāku alkohola daudzumu?

Lasīt vairāk

Kvass, medalus un miestiņš: 11 pašbrūvētu atspirdzinājumu receptes

Foto: Shutterstock

Jāņi vairs nav aiz kalniem, tādēļ ir laiks parūpēties par atspirdzinājumiem, ar ko atveldzēt izslāpušos jāņabērnus. Mazie līgotāji un autovadītāji noteikti priecāsies, ja celsi galdā norasojušu krūku ar pašdarinātu kvasu, bet mājas apstākļos itin vienkārši vari pagatavot arī saldo medalu jeb miestiņu, kas bija arī mūsu senču neatņemama svētku galda sastāvdaļa. Šis ir īstais brīdis smelties pieredzi "Tasty" padomos un celt godā senču receptes.

Lasīt vairāk

Dārzeņu salāti bez treknām mērcēm: lērums sulīgu recepšu grilēšanas sezonai

Viens no lielākajiem vasaras jaukumiem ir tas, ka siltajos mēnešos varam uz nebēdu izbaudīt uz grila gatavotas maltītes priekšrocības. Lai grilētā gaļa vai zivs garšotu neatvairāmi, nevajadzētu aizmirst arī par atbilstošām piedevām. Viegli dārzeņu salāti būs ideāla izvēle, piešķirot grilētajiem labumiem kārdinošu sulīgumu.

Lasīt vairāk

10 salāti, kas ir kā radīti groziņu, lavaša vai sviestmaižu pildījumam mājas ballītēm

Foto: Shutterstock

Klāt piektdiena, kas daudziem ir arī "ballējam-neguļam" diena, kad ir pilna māja ar ciemiņiem, līdz vēlai naktij tiek apspriesti karstākie nedēļas jaunumi, spēlētas galda spēles un skatītas filmas. Šādos mājīgos vakaros, protams, neiztikt arī bez panašķēšanās. Kā pamielot lielāku bariņu izsalkušu ļaužu, neiztērējot pēdējos spēkus virtuves darbiem? Mums ir ģeniāla ideja – fiksi pagatavojami, krēmīgi un ļoti sātīgi salāti, ko varēsi ātri ievīstīt lavašā, satīt tortiljā, žigli iespiest starp divām tostermaizēm vai veikli sapildīt groziņos.

Lasīt vairāk

Sojšliks, burkānlasis un gardi pīrādziņi: vegānisko recepšu kolekcija Jāņiem

Foto: Valta Klints

Lai rastu atbildi uz jautājumu, ar ko tad Jāņos mieloties vegāniska uztura piekritējiem, kuri izslēguši no ēdienkartes dzīvnieku izcelsmes produktus, pārskatījām "Tasty" krājumus, izvēloties vegānisku ēdienu receptes brangam svētku mielastam. Uzzināsi, kā gatavot sojšliku, sasiet sieru, izcept gardu plātsmaizi, pagatavot vēgānisko majonēzi un ne tikai.

Lasīt vairāk

No ledus tējas līdz sangrijai – vēsu atspirdzinājumu receptes glābiņam no tveices

Foto: Shutterstock

Kad termometra stabiņš jau vairākas dienas turas virs +25°C grādu atzīmes, kā arī sinoptiķi sola, ka vasarīgie laikapstākļi mūs turpinās lutināt, īpaši jāpiedomā, kā nezaudēt mundrumu ziemeļniekiem neierastajā tveicē. Ārsti un dietologi nepagurdami brīdina par organisma atūdeņošanās draudiem, tādēļ, rūpējoties par tavu veselību, piedāvājam idejas gardiem atspirdzinājumiem.

Lasīt vairāk

Ātrais - klasiskais šašliks

Foto: Shutterstock

Klasiskā šašlika recepte, kas turklāt ļoti ātri pagatavojama!

Lasīt vairāk

Uz ugunskura vārāmas zupas un sautējumi: 24 receptes

Foto: Shutterstock

Kad talkā būs krietni pastrādāts, pienāks laiks atvilkt elpu un atgūt spēkus, nobaudot bļodiņu siltas, spēcinošas zupas vai sautējuma. Uz ugunskura lielajā katlā gatavots sātīgs virums ir lielisks veids, kā bez īpašām pūlēm pabarot lielāku talkotāju pulku. Šajā procesā katrs var pielikt roku, lai darbi virzītos uz priekšu raitāk un drīz vien varētu ķerties pie karotēm, remdējot zvērīgo apetīti, kas, kā zināms, svaigā gaisā dubultojas, ja ne pat trīskāršojas.

Lasīt vairāk

Lieliski burgeri dārza grila ballītei: padomi, kā to panākt

Foto: Shutterstock

Burgeri asociējas ar ātro uzkodu restorāniem, kuros tos paķert un ēst pa ceļam. Bieži vien pliekani un neizteiksmīgi, tādi kuri klasificējami kā neveselīgi, jo nav zināms, kāda ir katra produkta izcelsme. Taču laiks, kad garšīgos gaļas (un ne tikai) plācenīšus baudīt ārpus mājas, ir garām. Brīvdienās noteikti ir vērts iekurt grilu, sagatavot svaigas gaļas kotletes, apgrauzdēt maizītes un pagatavot amerikānisko ēdienu pašam.

Lasīt vairāk

Šašliks ar adžiku

Foto: Shutterstock

Šašliks ar adžiku, tomātu sulu, sīpoliem un baziliku.

Lasīt vairāk

Grilēti liellopa maltās gaļas iesmiņi

Foto: Shutterstock

Liellopa maltās gaļas kebabi, kas gatavoti uz bambusa iesmiņiem, ir ne tikai vienkāršs veids, kā pasniegt gardu gaļas maltīti, bet arī ērts ēšanai. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar svaigiem dārzeņiem, garšvielām bagātu tomātu vai krējuma mērci, un citiem piknika galda labumiem.

Lasīt vairāk

Cepti šampinjoni ar siera pildījumu

Foto: Shutterstock

Grila sezonai raksturīgs ēdiens, kas sātīgā pildījuma dēļ var kalpot ne vien kā uzkoda, bet arī kā smeķīgs pamatēdiens salikumā ar svaigiem salātiem.

Lasīt vairāk

Portera marināde pikantam cūkgaļas šašlikam

Foto: Shutterstock

Portera alus marināde pikantam cūkgaļas šašlikam. Recepti piedāvā Lido šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Šašliks gāzēta minerālūdens marinādē

Foto: Shutterstock

Šašliks gāzēta minerālūdens marinādē - ātrā marināde, gaļa jau pēc 1-2h ir iemarinējusies un gatava cepšanai.

Lasīt vairāk

Grilētas cūku ribas, marinētas terijaki mērcē Māra Jansona gaumē

Foto: Shutterstock

Gardās, mīkstās, smaržīgās grilētās cūku ribiņas. To priekšrocība grila vakarā ir tā, ka ribas pirms marinēšanas tiek novārītas jau gatavas, un, kad ir iekurts grils, tās ir tikai jāapbrūnina, līdz ar to izsalkušie samērā ātri var jau našķoties ar apetelīgo gardumu.

Lasīt vairāk

Garneļu iesmiņi ar mārrutku majonēzi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un veikli pagatavojama uzkoda, kuru baudīt tāpat ar mērcīti vai pasniegt kopā ar salātiem. Garnelēm īpašu garšu un spirgtumu piešķirs marinādē esošā laima sula, bet pikantumu – mārrutku mērcīte.

Lasīt vairāk

Buka šašliks kivi marinādē

Foto: Shutterstock

Tuvojoties garšīgākajam pavasara piedzīvojumam uz Latvijas un Igaunijas robežas - 13.Lielajam labdarības robežtirgum, kā ietvaros 10.maijā notiks arī gaļas grilēšanas konkurss, valcēniete Lāsma Engere piedāvā recepti buka šašlikam. Receptes pierakstā saglabāta autores valoda un rakstības stils. Par Robežtirgu lasi šeit.

Lasīt vairāk

Grilētas vistas krūtiņas ar ceptiem kartupeļiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viegli pagatavojamas un ļoti gardas vistas krūtiņas, kuras cept ne tikai cepeškrāsnī, bet arī uz grila.

Lasīt vairāk

Recepte no grāmatas: libāniešu ēdiens – grilēta kafta

Foto: DELFI

Libāniešu virtuvē ir ne viens vien ēdiens, ko vērts ieviest latviešu virtuvē. Tiesa, lai to izveiktu, iesākumā būs virtuves plaukti jāpapildina ar dažādām garšvielām, dažādiem smaržīgiem ūdeņiem – kā rožu, tā apelsīna ziedu. Garšaugi – sīpoli, kinza, ķiploki un pētersīļi gan brangi saplūcami pašu dārzos.

Lasīt vairāk

Grilēti augļu iesmiņi ar zefīriem

Foto: Publicitātes foto

"Grilēt var ne tikai gaļu un dārzeņus, bet arī augļus un saldos kārumus!" atgādina "Rimi" šefpavārs Normunds Baranovskis, piedāvājot kārdinošu recepti lieliem un maziem saldummīļiem.

Lasīt vairāk

Grilēti nektarīni un plūmes ar fetas sieru

Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.

Lasīt vairāk

Grilēti ķiploku grauzdiņi

Ja meklē ideju, kā gada īsākajā naktī pārsteigt un palutināt sevi un savējos ar neparastām uzkodām, lūk, lieliska ideja – uz grila gatavoti ķiploku grauzdiņi! Recepti iesaka šefpavāre Jevgēnija Jansone un "Elvi".

Lasīt vairāk

Grilētu dārzeņu karstmaizes

Foto: Vida Press

Meklējot alternatīvas, kā pagatavot un izbaudīt baklažānus, izmēģini šo vienkāršo maltīti! Jārēķinās gan, ka virtuve nedaudz uzsils, darbinot cepeškrāsni.

Lasīt vairāk

Sulīgs cūkgaļas šašliks ātrajā citronskābes marinādē

Foto: DELFI

Gatavojot cūkgaļas šašliku, etiķis ir biežāk izmantotais skābinātājs. Piešaujot marinādei citronskābi, rezultāts tevi pārsteigs – kamēr kurināsi grilu, gaļa jau būs perfekti iemarinējusies, turklāt gabaliņi būs izcili sulīgi, maigi un teju mutē kūstoši.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas šašliks alus un granātābolu sulas marinādē

Foto: Shutterstock

Ja gadās, kāds neieplānots pikniks un nav iespējas gaidīt 2 - 3 dienas, lai gaļu varētu vērt uz iesmiem, tad cūkgaļa alus un granātābolu sulas marinādē būs tas, kas palīdzēs - ātri un garšīgi.

Lasīt vairāk

Mājas barbekjū mērce ēšanai ar čipsiem vai uzkodām

Foto: Publicitātes attēls

Ja sagatavotas uzkodas, bez mērces neiztikt. Tuvojoties piknikam vai ballītei, laba izvēle būs mājās gatavota barbekjū mērce – tā piestāvēs kā gaļas ēdieniem, tā čipsiem. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Ādažu čipsi".

Lasīt vairāk

Sātīgie salāti ar bulguru, grilētiem dārzeņiem un fetas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vieglai, bet sātīgai maltītei nevajag daudz – bulgurs, siers, grilēti dārzeņi - lielisks garšu salikums pavasara maltītei. Šos viegli pagatavojamos salātus par labiem atzīs ne tikai veģetārieši, bet arī visēdāji, kas ļaujas ēdienkartes dažādībai. Ideāla garšu kombinācija pusdienām vai vieglai vakariņu maltītei.

Lasīt vairāk

Grilēti kabači

Foto: Shutterstock

Grilēti kabači - vēl viena ideja kabaču laikam - garda uzkoda piknikā pie ceptas gaļas.

Lasīt vairāk

Sīpolu un pētersīļu marināde grilētiem dārzeņiem

Foto: DELFI

Viegli pikanta un atspirdzinoša svaigu sīpolu un pētersīļu marināde grilēšanai paredzētiem dārzeņiem. Dārzeņus vari izvēlēties pēc sirds patikas, taču zemāk esam izcēluši tos, kas pēc mūsu pieredzes izdodas gardi. Ar marinādes sastāvdaļu daudzumu variē atkarībā no tā, cik daudz dārzeņu izmantosi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!