Foto: Shutterstock
Tuvojas vasaras nozīmīgākie svētki, kuri nav iedomājami bez alus baudīšanas. Ja šogad esi namatēvs vai namamāte un gaidi viesus, varbūt šogad ir vērts ieguldīt nedaudz laika un sagatavot gardas un oriģinālas uzkodas?

"Lielvārdes alus" un pieci no labākajiem Latvijas šefpavāriem piedāvā īpašas receptes uzkodām pie norasojuša alus kausa.

“Lielvādes alus” brūvēšanas pamatā ir gadsimtiem senas un daudzu meistaru pilnveidotas receptes 17.gadsimta alus darīšanas tradīcijas Latvijā. Pie vieglākām uzkodām izvēlies “Lielvārdes Gaišo” - augstākās kvalitātes eila veida alu ar izteiksmīgu aromātu un bagātīgu garšu. “Lielvārdes alus” netiek pasterizēts, tāpēc tad ir salīdzinoši īss uzglabāšanas laiks. Gaišā alus garšā ie jūtams viegls saldums, īpašs augļu aromāts un apiņu rūgtums.

Jā plāno baudīt kūpinātu sieru vai gaļu, vai citus īpaši aromātiskus ēdienus, tiem piestāvēs “Lielvārdes Tumšais” - augstākās kvalitātes eila veida alus tumši sarkani brūnā krāsā ar bagātīgu un spēcīgu, tajā pašā laikā sabalansētu garšu. Alus darīšanā tiek izmantoti trīs dažādi karameļu iesali, kas tā garšu apvelta ar tikko samanāmu saldumu, bet Hallertau apiņi šim alum piešķir maigu rūgtumu.

Kraukšķīgās cūku ādiņas un grūbu arančini ar kūpinātu sieru

Foto: DELFI

Trīs lielisku uzkodu kombinācija, kas greznos jebkuru Jāņu galdu! Turklāt pagatavošanā izmantotas salīdzinoši vienkāršas izejvielas, kuras atradīsies vai ikvienā virtuvē. Jāņu uzkodu receptes piedāvā restorāna "Kasha Gourmet" šefpavārs Deniss Ivankovs.
Lasīt vairāk

Sutināts liellopa vaigs ar mārrutku zaļumu krēmu

Foto: DELFI

Aukstā gaļa ir viena no gardākajām uzkodām pie alus. Ja nekad neesi gatavojis liellopu vaigus, tagad ir īstais brīdis - tas ir vienkaršs un salīdzinoši nedārgs liellopa gabals, ko meistarīgs pavārs spēj padarīt par īstu delikatesi. Recepti piedāvā restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis.
Lasīt vairāk

Astoņkāja karpačo

Foto: DELFI

Eksotisku garšu cienītājiem - pašu gatavots astoņkājis ar vietējiem Latvijas produktiem piedevās! Recepti piedāvā restorāna "Riviera" šefpavārs Jānis Sokolovskis.
Lasīt vairāk

Vīngliemeži alus tempurā un mīdijas

Foto: DELFI


Izrādās, alu var ne tikai baudīt kā dzērienu, bet arī izmantot tempuras mīklas pagatavošanai! Savas receptes vīngliemežu un mīdiju pagatavošanai piedāvā restorāna "Look" šefpavārs Kārlis Mugins.

Lasīt vairāk

Citrusaugļu sulā marinētas sardīnes ar sālītu gurķi un mārrutkiem

Foto: DELFI

Atsvaidzinoša uzkoda pie vēsa alus kausa. Receptes autors ir "Le Dome" zivju restorāna šefpavārs Māris Astičs - vienkāršās sardīnes garšos citādi, ja iemarinēsi tās citrusaugļu sulā un pasniegsi ar interesantām piedevām.
Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!