Fоtо: DELFI
Ziema vai vasara – ķiršu kūkai būs būt! Izmanto svaigas vai saldētas ogas, garšos vienlīdz labi.
17recipe.ingredients
viegli

recipe.ingredients

MĪKLAI:200 gmilti75 gcukurs75 gsviests1 gab.ola0.5 TKsoda PILDĪJUMAM:500 gķirši bez kauliņiem500 gvājpiena biezpiens1 gab.citrona miziņa pēc garšasvaniļas cukurs pēc garšasmalts kanēlis, krustnagliņas50 gkartupeļu ciete0.5 TKsoda75 gvalrieksti100 gcukurs3 gab.olas

recipe.preparation

1

Svaigus ķiršus nomazgā un attīra no kauliņiem. Ziemā izmanto saldētas ogas – pirms gatavošanas tās izņem no saldētavas un atlaidina.

2

Gatavo mīklu – izsijā miltus, pievieno sodu, cukuru, istabas temperatūras sviestu un vienu olu, rūpīgi izmīca mīklu un noliek ledusskapī vismaz uz pusstundu.

3

Tikmēr biezpienu sajauc ar sasmalcinātiem valriekstiem. Tos var aizstāt ar lazdu riekstiem vai mandelēm. Lai kūka būtu viendabīga, biezpienu ieteicams izmalt caur gaļas mašīnu vai izberzt caur sietu.

4

Biezpiena masai pievieno garšvielas, izsijātu kartupeļu cieti, sodu un cukuru, olu dzeltenumus.

5

Baltumus sakuļ stingrās putās. Uzmanīgi iemaisa ķiršus un biezpiena masu.

6

Mīklu izrullē un ieceļ ietaukotā veidnē, izveidojot uz augšu nelielas maliņas. Biezpiena masu kārto mīklas "ligzdiņā" un šauj sakarsētā cepeškrāsnī.

7

Cep apmēram stundu 180 grādos. Pasniedz atdzesētu.

Fоtо: DELFI

Lai labi garšo!

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !